Parādnieks rosina piemērot lielāku nodokli neveselīgai pārtikai (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Saeimas deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) rosina piemērot lielāku nodokli neveselīgai pārtikai, vienlaikus samazinot pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi Latvijai raksturīgiem augļiem un dārzeņiem.

Politiķis šodien valdošās koalīcijas partnerus iepazīstinājis arī ar citiem priekšlikumiem, kas saistīti ar nākamā gada valsts budžetu un iespējam palielināt ieņēmumus.

Parādnieks sacīja, ka nodoklis neveselīgais pārtikai būtu komplekss pasākums, kas nozīmētu arī PVN likmes samazināšanu Latvijas augļiem un dārzeņiem.

Koalīcijas partneri pēc šodienas sanāksmes vēl nepauda viedokli par konkrētiem priekšlikumiem, norādot, ka tos vēl izvērtēs Finanšu ministrija.

Darbu pie nākamā gada valsts budžeta koalīcijas politiķi turpinās rīt, kad paredzēta gan koalīcijas partiju sanāksme, gan valdības sēde.

Kā ziņots, Zemkopības ministrija rosina Latvijai raksturīgiem augļiem, ogām un dārzeņiem PVN likmi samazināt no 21% līdz 5%. Valdībai šis priekšlikums vēl ir jāizvērtē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu