Premjers «Lidl» ienākšanu Latvijā vērtē neviennozīmīgi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) Vācijas zemo cenu veikalu tīkla «Lidl» ienākšanu Latvijā vērtē neviennozīmīgi. To viņš atzina šodien intervijā Latvijas Radio raidījumam «Krustpunktā».

Viņš norādīja, ka «Lidl» ienākšana ietekmēs konkurenci, turklāt ieguvēji būs patērētāji, jo atsevišķiem produktiem samazināsies cena.

Tajā pašā laikā Kučinskis pauda bažas par Latvijas produktu iespējām nonākt šajā veikalu ķēdē. «Lielākās raizes ir par to, kā mūsu produkcija kotēsies šajos veikalos,» teica Ministru prezidents.

Premjers arī piebilda, ka lētākais ne vienmēr labākais, un viņš pauda cerību, ka joprojām turpinās darboties tie veikali, kam ir būtiska produktu kvalitāte.

«LNT ziņas» jūlija beigās vēstīja, ka Latvijā drīzumā varētu ienākt Vācijas zemo cenu veikalu tīkls «Lidl», kas jau iegādājies zemes gabalu vairumtirdzniecības bāzes izbūvei.

Raidījums noskaidrojis, ka zemesgabala Rīgā, Dzelzavas ielā 75b, kur plānota koku izciršana jaunbūvējama lielveikala dēļ, īpašuma attīstītājs ir SIA «Investīciju aģentūra», kurai ir noslēgts līgums par zemesgabala pārdošanu uzņēmumam SIA «MMS Property», kurš savukārt pieder vācu uzņēmumam «CE - Beteiligungs GmbH». Balstoties uz publiski pieejamu informāciju, šis uzņēmums ir «Lidl» ķēdes attīstītājs gan Igaunijā, gan Lietuvā.

«Lidl» līdz šim nav paziņojis par ienākšanu Latvijas tirgū. «Lidl» veikalu tīkls patlaban darbojas Lietuvā.

Latvijas tirgū strādājošu mazumtirdzniecības veikalu tīklu pārstāvji aģentūrai LETA iepriekš atzina, ka «Lidl» ienākšana Latvijas tirgū saasinās konkurenci par darbiniekiem, kā arī sniegs darbiniekiem lielāku darbavietas izvēles brīvību

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu