Gašpuitis Latvijā un Lietuvā sola nedaudz straujāku izaugsmi nekā Igaunijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Latvijā un Lietuvā ekonomikas izaugsme tuvākajos gados būs nedaudz straujāka kā Igaunijā, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» prognozēja «SEB bankas» makroekonomikas eksperts Dainis Gašpuitis.

«Vismaz tuvākajos gados Latvijas un Lietuvas izaugsme varētu būt nedaudz straujāka kā Igaunijas,» sacīja Gašpuitis.

Vienlaikus viņš arī atzīmēja, lai Latvija varētu apsteigt Igauniju, Latvijas ekonomikai ir jāaug straujāk nekā Igaunijas ekonomikai vairākus gadus.

Gašpuitis norādīja, ka šobrīd Igaunija ir pievilcīgāka ārvalstu investoriem nekā Latvija un Lietuva, taču tas bieži vien ir atkarīgs no subjektīviem faktoriem.

Tāpat viņš piebilda, ka ārvalstu investori Baltijas valstis pamatā uztver kā vienotu reģionu. «Ja mēs skatāmies kā mūs uztver, tad primāri mūs uztver kā vienotu ekonomikas reģionu. Visi, kas nāk Igaunijā, tomēr plāno tā vai citādi darboties arī pārējās Baltijas valstīs,» teica Gašpuitis.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka otrdien «SEB banka» rīkos diskusiju par Baltijas valstu ekonomikām - «Nojaucot mītus par Baltijas valstu ekonomikām». Diskusijā plānots spriest, vai Igaunijai tiešām ir ideāla nodokļu sistēma un pretimnākošākais ieņēmumu dienests, vai Lietuva un Latvija kādreiz spēs aizsteigties priekšā Igaunijai, vai iedzīvotāju emigrācija Latviju skārusi vissmagāk, kura no Baltijas valstīm ir pievilcīgākā ārvalstu investoriem, vai Igaunija tiešām ir līderis digitālajā jomā, kā arī, kas trim Baltijas valstīm ir kopīgs un kas – atšķirīgs.

Pasākumā piedalīsies Latvijas «SEB bankas» makroekonomikas eksperts Dainis Gašpuitis, Lietuvas «SEB bankas» vecākais analītiķis Tads Povilausks (Tadas Povilauskas), kā arī Igaunijas «SEB Pank» ekonomists Mihkels Nestors (Mihkel Nestor). Diskusija notiks no plkst.10.30 līdz 12.30, Vaļņu iela 11, trešajā stāvā. Diskusija noritēs angļu valodā un to būs iespējams vērot tiešraidē SEB mājaslapā www.seb.lv/tiesraide un SEB facebook kanālā www.facebook.com/SEB.Latvia/.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu