Sociālie partneri iebilst pret izmaiņām nodokļos, izstrādājot nākamā gada budžetu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) iebilst pret izmaiņām nodokļos, izstrādājot nākamā gada budžetu, trešdien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) žurnālistiem atzina sociālie partneri.

Premjers stāstīja, ka viņš sociālos partnerus iepazīstinājis ar nākamā gada budžeta izstrādes gaitu, kā arī dažādiem priekšlikumiem, tostarp samazināt pievienotās vērtības nodokli Latvijā raksturīgiem dārzeņiem, finansējumu demogrāfijas jautājumu risināšanai u.c.

«Guvu apliecinājumu, ka sociālie parteri ir kategoriski pret jaunu nodevu un nodokļu ieviešanu,» piebilda Kučinskis.

Savukārt LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs uzsvēra, ka šis bijis nopietns pārbaudījumu gads sociālo partneru sadarbībā ar valdību, tomēr valdības pārstāvji spējuši pildīt līdz šim panāktās vienošanās, piemēram, tika pieņemta nodokļu reforma, tāpēc jaunas izmaiņas nodokļos nebūtu vēlamas.

«Uzskatām, ka nodokļu politikā turpmākos trīs gadus nedrīkst būt izmaiņas. Mūsu stingra nostāja ir tāda, ka budžets jāpieņem, ņemot vērā pieņemtās vienošanās. Ja pastāv kādas iekšējas politiskas nesaskaņas, tās ir jārisina. Ir jāmācās meklēt kompromisus ne tikai sociālā dialoga ietvaros, bet arī politisko partiju starpā. Mēs aicinām valdību stingri ievērot budžeta sagatavošanas grafiku un nepiedāvāt nekādas jaunas politiskās iniciatīvas,» norādīja LDDK prezidents.

Savukārt LBAS vadītājs Egils Baldzēns atzina, ka diskusijās par nodokļu politikas reformu puses nonāca pie kompromisiem, kas paredz izaugsmes un labklājības pamatnosacījumus, tāpēc būtiskas atkāpes no nodokļu politikas tuvākajā perspektīvā nevajadzētu paredzēt.

«Uzņēmējiem un darbiniekiem ir vajadzīga stabilitāte. Tāpēc politiķiem neatrisinātās problēmas ir jārisina, meklējot kompromisus. Nepieciešamības gadījumā sociālie partneri ir gatavi palīdzēt ar saviem ieteikumiem,» sacīja Baldzēns.

Jau ziņots ka valdošā koalīcija par nākamā gada budžeta jautājumiem plāno vienoties līdz nedēļas beigām, iepriekš paziņoja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu