Ministru prezidents: valstij jāsaglabā «kaut kāda ietekme» LMT un «Lattelecom»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Lemjot par telekomunikāciju uzņēmumu «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) un «Lattelecom» nākotni, Latvijas valstij tajos noteikti ir jāsaglabā kaut kāda ietekme, šorīt LTV «Rīta panorāmā» izteicās Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Kučinskis paziņoja, ka valdība ļoti piesardzīgi skatās uz lēmumiem par infrastruktūru, kas ir saistīta arī ar valsts drošību.

Kopumā premjers jautājumu par abu uzņēmumu nākotni vērtē kā ļoti sarežģītu, tomēr valdība par to drīzumā lemšot un lēmums tikšot pieņemts.

Kā liecina SIA «Firmas.lv» informācija, Nīderlandē reģistrētajai kompānijai «Sonera Holding B.V.» uzņēmumā LMT pieder 24,5% kapitāla daļu, «Telia Company AB» - 24,5%, SIA «Lattelecom» pieder 23%, VAS «Latvijas Radio un televīzijas centrs» - 23%, bet Privatizācijas aģentūrai - 5%.

Savukārt uzņēmuma «Lattelecom» 51% kapitāla daļu pieder Privatizācijas aģentūrai, bet 49% - Dānijā reģistrētajai kompānijai «Tilts Communications».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu