«Forevers» vadītājs: Polijas cūkgaļa nav sliktāka par Latvijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Polijas cūkgaļa nav sliktāka par Latvijas, un ir izdevīgāk pirkt gaļu Polijā, Vācijā un Belģijā, maksāt par to vairāk, nevis pirkt no Latvijas piegādātājiem, kas nevar nodrošināt nepieciešamos apjomus, intervijā aģentūrai LETA teica gaļas pārstrādes uzņēmuma «Forevers» valdes priekšsēdētājs Andrejs Ždans.

Pēc viņa sacītā, liellopa gaļu «Forevers» iepērk tikai Latvijā. Arī cūkgaļu uzņēmums labprātāk pērk no Latvijas audzētājiem - tas ir ērtāk, ātrāk un gaļa ir svaigāka, jo, lai atvestu gaļu no Beļģijas vai Vācijas, ir vajadzīgas gandrīz divas diennaktis.

Turklāt ar vietējiem ražotājiem ir vieglāk komunicēt, viņus ir vieglāk ietekmēt, no viņiem var pirkt dažāda lieluma partijas, atzina «Forevers» vadītājs..

«Mēs esam ļoti ieinteresēti strādāt ar vietējām zemnieku saimniecībām. Taču tās nespēj nodrošināt mums vajadzīgos apjomus - «Forevers» pārstrādā apmēram 650 tonnu gaļas mēnesī. Nerunājot par to, ka ir jānodrošina mums nepieciešamais cenu un kvalitātes līmenis. Tāpēc mēs arī iepērkam cūkgaļu Vācijā, Beļģijā un Polijā,» sacīja Ždans.

Polijā cūkgaļa nav sliktāka kā Latvijā, bet dažkārt kvalitātes ziņā pat labāka, viņš norādīja. Tas, ka Polijas ražotāji cūku kautķermeņos injicē ūdeni, lai iegūtu lielāku svaru, ir izdomājumi, lai atrastu vainīgos Latvijas ražotāju nekonkurētspējā, uzskata «Forevers» vadītājs. Ždans arī piebilda, ka, piemēram, Francijā nav iespējams nopirkt tādu gaļu, kurā nebūtu 10% sāls šķīduma.

«Tas padara gaļu sulīgāku. Tā ir normāla prakse - paaugstināt produkta patēriņa īpašības, līdz ar to pazeminot cenu. Tā ir Eiropas tendence. Lai gan tādas nav visur... Pats galvenais, lai uz etiķetes būtu rakstīts sastāvs. Teiksim, 90% gaļas, 10% sāls šķīduma. «Foreverā» mēs tā nedarām. Pirmām kārtām tāpēc, ka mēs piegādājam sadalītu gaļu sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem. Restorāniem tas noteikti nav vajadzīgs,» sacīja Ždans.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu