Vējonis: Valdība ir gatava pieņemt smagus lēmumus, neskatoties uz Saeimas vēlēšanu tuvošanos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Valdība ir gatava pieņemt smagus lēmumus, neskatoties uz Saeimas vēlēšanu tuvošanos, pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Komentējot Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) 2017.gada ekonomikas pārskatu par Latviju, Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvija ir atzīta kā paraugs reformu veikšanā un par to jāpateicas premjeram un valdībai, ka tie ir bijuši spējīgi pieņemt lēmumus, īpaši, sākot nodokļu reformu.

«Protams, vēl ir priekšā smagi lēmumi par izglītības jomas sakārtošanu un veselības aprūpes sistēmas pilnveidošanu, bet valdība ir gatava šos lēmumos pieņemt, neskatoties uz to, ka tuvojas vēlēšanu gads. Valdība ir apņēmības pilna izdarīt šo un citus mājasdarbus, tai skaitā reformējot valsts pārvaldi,» norādīja Vējonis.

Kopumā OECD vērtējumu Valsts prezidents uzskata par pozitīvu, un tā secinājumi apliecina, ka Latvija ir uz pareizā ceļa.

Jau ziņots, ka OECD 15.septembrī Rīgā prezentēja 2017.gada Ekonomikas pārskatu par Latviju, kurā izvērtēta Latvijas ekonomiskā situācija, galveno reformu īstenošanas process, Latvijas tautsaimniecības izaicinājumi un sniegtas rekomendācijas.

Ekonomikas pārskatā norādīts, ka Latvijas ekonomikas izaugsme ir stabila, taču nepietiekama, lai strauji uzlabotu iedzīvotāju dzīves līmeni. OECD uzsvērusi, ka straujākas izaugsmes nodrošināšanai nepieciešams labāks eksporta sniegums, vienlaikus uzsverot, ka labāka pieejamība mājokļiem, darbavietām un veselības aprūpei veicinātu iekļaujošu izaugsmi.

2017.gada Ekonomikas pārskatā iekļautās rekomendācijas Latvijai skar fiskālo politiku un nodokļu sistēmu, profesionālo un augstāko izglītību, kā arī pētniecību, tieslietu sistēmu, veselības aprūpi, transporta infrastruktūras uzlabošanu, mājokļu un būvniecības politiku, Rīgas reģiona pārvaldību un attīstību, kā arī citas rekomendācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu