Uzņēmējs: Reģionos joprojām trūkst kvalificētu speciālistu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Reģionos esošajiem uzņēmējiem joprojām ir grūtības ar kvalificētu speciālistu piesaisti, lūgts komentēt situāciju ar darbaspēka pieejamību reģionos, aģentūrai LETA sacīja ūdens ražotājas un tirgotājas SIA «Venden» izpilddirektors Aldis Škutāns.

Viņš uzsvēra, ka grūtības ar speciālistiem ir gan «Venden», kura ražotne atrodas Cēsīs, gan arī citiem reģionos esošajiem uzņēmumiem.

«Šobrīd gan mēs, gan arī citu jomu bizness lielākās grūtības izjūt ar kvalificēta darbaspēka piesaisti. Trūkst mūsu ražotnei atbilstīgu speciālistu. Ja ar mazāk kvalificēta darbaspēka piesaisti nav izteiktu grūtību, tad ar kvalificētiem speciālistiem, kas varētu, piemēram, vadīt un kontrolēt ražotnē esošās iekārtas, gan ir grūti,» atzīmēja Škutāns.

«Venden» izpilddirektors teica, ka šo situāciju uzņēmumā cenšas risināt, piesaistot speciālistus no citiem reģioniem un pilsētām, tostarp arī Rīgas, taču ne vienmēr izdodas atrisināt situāciju uz ilgu laiku, jo ne visi ir gatavi, piemēram, pārcelties uz Cēsīm. Tāpat problēmas radot tas, ka ne vienmēr Cēsīs ir iespējams atrast speciālistu vajadzībām atbilstīgu dzīvesvietu.

Taču uzņēmums cer, ka situācija nekustamā īpašuma tirgū Cēsīs tuvāko gadu laikā uzlabosies.

Kā ziņots, «Venden» līdz 2019.gada beigām plāno paplašināt ražotni un trīskāršot ražošanas apjomus. Saskaņā ar pašreizējiem aprēķiniem ražotnes paplašināšanas projekta īstenošanai būs nepieciešami apmēram divi miljoni eiro. Šī projekta īstenošanai paredzēts piesaistīt līdzekļus no Eiropas Savienības fondiem.

Tāpat «Venden» šogad plāno sasniegt 12,5 miljonu eiro apgrozījumu. Tikmēr uzņēmuma peļņa varētu saglabāties pagājušā gada līmenī. «Firmas.lv» informācija liecina, ka pērn «Venden» apgrozījums bija 10,976 miljoni eiro, bet peļņa - 653 054 eiro.

SIA «Venden» reģistrēta 1997.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 28 440 eiro. «Venden» īpašnieki ar 50% kapitāldaļu katrs ir Eduards Magelis un SIA «Mica tehnoloģijas», kas savukārt pilnībā pieder Polijas pilsonei Kristinai Jaseļskai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu