Budžeta komisija: Budžeta projektā iespējamas tikai nelielas izmaiņas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Nākamā gada budžetu skatot Saeimā, tajā ir iespējamas tikai nelielas izmaiņas salīdzinājumā ar variantu, kāds tika atbalstīts valdībā, šorīt Latvijas Radio sacīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns (ZZS).

Pēc politiķa vārdiem, esot vien pāris problēmu jautājumu, par kuriem varētu būt garākas debates, piemēram, grozījumi izglītības likumā, kas paredz valstij vairs nefinansēt internātskolas, tomēr būtiskas atšķirības no valdības piedāvājuma nevarot būt.

Taujāts, vai tiešām budžetā iztiks bez «deputātu kvotām», Vucāns sacīja, ka visu deputātu vārdā runāt nevar, jo deputāti ir brīvi savā darbībā, bet koalīcijas līmenī esot apņemšanās ievērot fiskālo disciplīnu.

Kā ziņots, sākot darbu pie nākamā gada valsts budžeta projekta un paredzētajiem grozījumiem likumos, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija pirmdien uz sēdi aicinājusi Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) un finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS).

Komisijas sēdē plānots iepazīties ar aktuālo informāciju par valsts finanšu situāciju, makroekonomiskajām tendencēm, kā arī to, kādas prioritātes noteiktas nākamgad, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Saeima pagājušajā nedēļā nodeva izskatīšanai parlamenta komisijās nākamā gada valsts budžeta projektu un saistītus likumprojektus. Kopumā likumu paketē iekļauti divi jauni likumprojekti, grozījumi 26 likumos, kā arī likumprojekts par vidēja termiņa budžeta ietvaru un pats budžeta projekts.

2018.gada valsts budžeta projektā nākamā gada ieņēmumi plānoti 8,75 miljardu eiro apmērā jeb par 725,11 miljoniem eiro vairāk nekā pērn, bet izdevumi - 8,95 miljardu eiro apmērā jeb par 624,82 miljoniem eiro vairāk nekā 2017.gadā.

2018.gada budžeta prioritāte ir veselības nozare, kuras finansējums pirmo reizi pārsniedz vienu miljardu eiro.

Veidojot nākamā gada budžetu, politiķi apņēmušies atteikties no tā dēvētajām «deputātu kvotām», tātad nebūs paredzēts papildu finansējums parlamentāriešu ierosinājumiem, tomēr viņi varēšot iesniegt priekšlikumus par efektīvāku līdzekļu izlietojumu.

Budžetu un saistītus likumus izskatīt pirmajā lasījumā plānots šonedēļ, bet pieņemt galīgajā lasījumā - novembra beigās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu