Finanšu ministre: Bez Nacionālā attīstības plāna mēs nebūtu motivēti domāt par valsts attīstību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Bez «Nacionālā attīstības plāna 2020» (NAP2020) mēs nebūtu motivēti domāt par valsts attīstību, piektdien NAP2020 veltītajā konferencē uzsvēra finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Viņa atzina, ka NAP2020 ir galvenais stratēģiskais dokuments un, ja tāda nebūtu, mēs nebūtu motivēti domāt par to, kādu valsti vēlamies.

Ministre arī sacīja, ka latviešu vājums ir skepse attiecībā pret sevi. «Igauņi atšķirībā no mums stāsta par sevi uz āru. Tajā pašā laikā fakts, ka esam neapmierināti un nelepojamies ar sasniegto, urda darīt labāk. Un tā ir spēcīga īpašība,» teica Reizniece-Ozola.

Finanšu ministre arī uzsvēra, ka Latvijai ir jālepojas ar sasniegto pēdējos vairāk nekā 20 gados. «Esam transformējuši politiku, kā arī mainījusies ekonomika no plānveida uz tirgus ekonomiku. Tas ir milzīgs darbs, kas paveikts veiksmīgi,» norādīja ministre.

NAP2020 ir augstākais nacionāla līmeņa vidēja termiņa plānošanas dokuments. Dokumenta mērķis ir vienoties par būtiskākajām vidēja termiņa prioritātēm, to rīcības virzieniem, mērķiem, kā arī to sasniegšanas rādītājiem. NAP2020 ir tapis, Pārresoru koordinācijas centra ekspertiem sadarbojoties ar valdības sociālajiem un sadarbības partneriem, ministrijām, plānošanas reģioniem un pašvaldībām.

NAP2020 redzējums par Latviju 2020.gadā - «Ekonomikas izrāviens - katra Latvijas iedzīvotāja un valsts labklājības pieaugumam.»

Iepriekšējo reizi vērtējums «NAP2020» izpildi sniegts 2015.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu