«Latvietim kauns atzīt, ka ienākumi tik zemi, ka nespēj pabarot ģimeni»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Nabadzības problēma valstī ir ļoti nopietna, jo «kārtīgam latvietim» ir grūtības lūgt palīdzību, kauns atzīt to, ka viņa ienākumi ir tik zemi, ka viņš pats vairs nespēj pabarot savu ģimeni, uzskata Latvijas Samariešu apvienības projekta «Paēdušai Latvijai» vadītāja Agita Kraukle.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» Kraukle uzsver, ka, pirmkārt, galvenā problēma ir tā, ka nespējam atzīt, ka esam nonākuši sarežģītā situācijā.

Kraukle arī atzīst, ka visgrūtākā ir situācija ģimenēs ar bērniem, īpaši nepilnās ģimenēs, kurās mammas audzina vienu vai vairākus bērnus. «Šie bērni netiek vesti uz bērnudārzu, viņi paliek mājās, mamma nevar strādāt, īpaši lauku reģionos. Mamma nonāk apburtajā lokā, kad jāpaliek ar bērniem un nevar strādāt,» sāsta Kraukle.

Jau ziņots, ka piektdien, 10. novembrī no plkst. 10 līdz 21 «Rimi» veikalos lielākajās Latvijas pilsētās norisināsies labdarības akcija «PaēdušaiLatvijai», kurā ikviens iedzīvotājs papildu saviem ikdienas pirkumiem varēs iegādāties arī papildu produktus pārtikas pakas piepildīšanai, lai palīdzētu kādai trūkumā nonākušai ģimenei ar bērniem, pensionāram vai invalīdam ar ienākumiem zem iztikas minimuma, aģentūru LETA informēja mazumtirgotāja «Rimi Latvia» pārstāvji.

«Rimi Latvia» informēja, ka pārtikas pakā ir ieteicams likt produktus ar ilgu derīguma termiņu, piemēram, miežu putraimus, mannu, auzu pārslas, makaronus, miltus, eļļu, gaļas vai zivju konservus, cukuru, rīsus, margarīnu, vistas buljonu vai zirņus. Tāpat tajā iespējams ievietot arī citus gardumus ar ilgu uzglabāšanas termiņu.

Kā norādīja pārtikas bankas «PaēdušaiLatvijai» vadītāja Agita Kraukle, ikdienā pārtikas pakas tiek komplektētas no uzņēmumu ziedojumiem un ziedojumu kastītēs savāktajiem līdzekļiem. Savukārt divreiz gadā ikviensLatvijasiedzīvotājs var tieši iesaistīties un līdzās saviem ikdienas pirkumiem ar pārtikas paku palīdzēt līdzcilvēkiem. «Izvēloties ilgstoši lietojamus produktus, ikvienam ir iespēja sniegt atbalstu tiem līdzcilvēkiem, kuriem ikdienā trūkst pārtikas,» sacīja Kraukle.

«Rimi Latvia» pastāstīja, ka pārtikas pakas tiks nodrošinātas, pateicoties uzņēmumu unLatvijasiedzīvotāju ziedojumiem, kā arī daudziem brīvprātīgajiem atbalstītājiem.

Akciju «PaēdušaiLatvijai» organizē Latvijas Samariešu apvienības pārtikas banka «PaēdušaiLatvijai», un tās atbalstītājs un partneris ir veikalu tīkls «Rimi Latvia».


KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu