LIKTA: Pāragri spriest, kā IKT nozari ietekmētu «Telia Company» kapitāldaļu pārdošana

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lemt par to, cik lietderīga būtu Lattelecom un Latvijas Mobilais Telefons (LMT) apvienošana, pilnībā ir abu uzņēmumu akcionāru kompetencē. Iespējamai «Telia Company» kapitāla daļu pārdošanai saskaņā ar normatīvajiem aktiem būtu nepieciešama arī Ministru kabineta piekrišana. Tajā pašā laikā valdība ir apņēmusies turpināt dialogu ar «Telia Company» par turpmāko rīcību, lai nodrošinātu uzņēmumu tālāku attīstību, norāda Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente, Dr. oec Signe Bāliņa.

Par to,

kā pieņemtais lēmums ietekmēs informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozari (iespējamā «Telia Company» piederošo kapitāla daļu pārdošana) šobrīd ir pāragri spriest.

Iespējamai kapitāla daļu pārdošanai saskaņā ar normatīvajiem aktiem būtu nepieciešama arī Ministru kabineta piekrišana. «Līdz ar to, ja situācija nonāktu līdz konkrētai diskusijai, lēmums acīmredzot varētu tikt pieņemts balstoties uz profesionālu un detalizētu informācijas izvērtēšanu,» norādīja Bāliņa.

Tajā pašā laikā valdība ir apņēmusies turpināt dialogu ar «Telia Company» par turpmāko rīcību, lai nodrošinātu uzņēmumu tālāku attīstību.

«Svarīgi, lai Latvijas IKT nozare, attīstoties spraigas konkurences apstākļos, turpinātu nodrošināt savus klientus ar mūsdienīgākajiem un pieejamākajiem sakaru pakalpojumiem. Kā zināms, brīvās tirgus konkurences apstākļos, cenas veidojas gan pieprasījuma un piedāvājuma izmaiņu ietekmē, gan regulējošo lēmumu ietekmē, piemēram atceļot viesabonēšanas tarifus Eiropas Savienībā,» pauda asociācijas prezidente.

Šodien Latvijai, tāpat kā citām Eiropas valstīm un ES kopumā, ir jāsaskaras ar izaicinājumiem, kas saistīti ar nepieciešamību attīstīt elektronisko sakaru nozares inovāciju potenciālu, nepieciešamību veikt tajā apjomīgas ilgtermiņa investīcijas, saskaroties ar arvien globālākiem konkurences apstākļiem.

Viņa norādīja, ka

Eiropas Komisija ir apņēmusies sakārtot tiesisko regulējumu, lai Eiropā nojauktu šķēršļus vienota digitālā tirgus izveidei,

kas nozīmē izmaiņas telekomunikāciju regulējumā, autortiesību un datu aizsardzības jomā, radiofrekvenču spektra pārvaldībā un citās jomās.

Ir svarīgi, lai harmonizējot regulējumu un ieviešot jaunu, nenotiktu tirgus pārregulācija un netiktu kavētas investīcijas un nozares attīstība, pārliecināta LIKTA prezidente.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu