«Maxima Grupe» paraksta vienošanos par Polijas veikalu tīkla «Stokrotka» iegādi

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Lietuvas mazumtirdzniecības uzņēmums «Maxima Grupe» parakstījis investīciju vienošanos, lai iegādātos Polijas mazumtirdzniecības veikalu tīklu «Stokrotka», teikts piektdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

«Maxima Grupe» piedāvājusi iegādāties 100% akciju Polijas kompānijā «Emperia Holding», kas kontrolē «Stokrotka», maksājot 100 zlotus (23,73 eiro) par akciju, tādējādi kopējā darījuma vērtība veido 1,192 miljardus zlotu (282,9 miljonus eiro).

Darījumu vēl nepieciešams apstiprināt konkurences regulatoriem un «Emperia Holding» akcionāriem. Lai darījums varētu notikt, tam nepieciešama ne mazāk kā 66% akciju īpašnieku piekrišana.

«Maxima Grupe» valdes priekšsēdētājs Petrs Jasinsks norādījis, ka šis pirkšanas piedāvājums būs spēkā līdz 2018.gada februāra beigām.

«Mēs stingri ticam, ka mēs veiksmīgi noslēgsim šo darījumu un iegūsim kontroli pār uzņēmumu,» saka Jasinks.

48,84% «Emperia Holding» akciju kotētas Varšavas fondu biržā un uzņēmumam pieder 3,47% paša akciju. Atlikušie 47,69% akciju pieder investīciju fondiem, tostarp 15,6% pieder «Altus», 11,82% «Ipopema», 7,92% AXA, 6,77% «Aviva», 6,12% «Nationale-Nederlanden» un 3,47% «Elpro Development».

«Emperia Holding» pavēstījusi, ka «Ipopema» un «Altus» jau parakstījuši apņemšanos pieņemt šo piedāvājumu.

Kompānijas vadītājs Dariušs Kalinovskis skaidro, ka «»Maxima» izraudzīts par «Emperia Holding» stratēģisko investoru atvērtā un konkurētspējīgā procesā. Mēs uzskatām, ka «Maxima» ir mums ideāli piemērots kā investors, kas atbalstīs turpmāku kompānijas izaugsmi.»

«Stokrotka» tīklā pašlaik ir 410 veikali, bet nākamgad paredzēts atvērt vēl 100 veikalus.

«Emperia Holding» pieder arī nekustamo īpašumu attīstītājs «Elpro Development» un IT uzņēmums «Infinite». Grupa kopumā nodarbina vairāk nekā 8000 cilvēku.

«Maxima Grupe» pārvalda 568 veikalus, tostarp 245 Lietuvā, 154 Latvijā, 76 Igaunijā, 63 Bulgārijā un 30 Polijā. Baltijas valstīs tie darbojas ar zīmolu «Maxima», Bulgārijā - «T-Market», bet Polijā - «Aldik».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu