TM: Nākamā gada budžetā tieslietu jomā ir sasniegts maksimālais iespējamais finansējums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Ņemot vērā valsts ekonomiskās izaugsmes tempus un to, kuras jomas nākamajā gadā noteiktas kā prioritātes, ar 2018.gada budžetu tieslietu jomā ir sasniegts maksimālais iespējamais finansējums, pauda Tieslietu ministrijas (TM) valsts sekretārs Raivis Kronbergs.

Viņš norādīja, ka neskatoties uz to, ka katru gadu nav iespējams piesaistīt papildu budžetu vajadzīgajā apjomā, TM ir atradusi līdzekļus iekšējos resursos, lai nodrošinātu tieslietu jomā vēlamo izaugsmi. Līdzekļi ir iegūti pārskatot saimnieciskos un administratīvos procesus, lai sniegtu pakalpojumus atbilstoši iedzīvotāju vajadzībām un pieprasījumam.

Kronbergs uzsvēra, ka būtisku pienesumu ilgtermiņā nozarei būtu devusi Liepājas cietuma būvniecības projekta uzsākšana, aptuveni piecu gadu laikā pabeidzot būvniecības un cietuma iekārtošanas darbus, nodrošinot absolūti jaunu pieeju sabiedrības drošībai un Ieslodzījumu vietu pārvaldes darbinieku darba apstākļiem, vienlaicīgi ļaujot izvairīties no tēriņiem novecojušās ieslodzījuma infrastruktūras uzturēšanā.

Valsts sekretārs atgādināja, ka ir ieguldīti līdzekļu plašām tiesnešu un tiesu darbinieku apmācību programmām. Tiesu darbiniekiem tiks turpināts rast papildu finansējums nozares iekšējos resursos, līdzīgi kā tas ir ticis izdarīts jau iepriekš, pārskatot administratīvos un saimnieciskos procesus, kā arī teritoriālās reformas ieviestās izmaiņas.

Jau ziņots, ka Saeima 23.novembrī pieņēma nākamā gada valsts budžetu, kurā ieņēmumi plānoti 8,75 miljardu eiro apmērā, bet izdevumi - 8,95 miljardu eiro apmērā. Nākamā gada budžetā lielākais līdzekļu pieaugums ir paredzēts veselības aprūpei, savukārt aizsardzības jomas budžets sasniegs NATO prasītos 2% no iekšzemes kopprodukta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu