Uzņēmējs: Būt tehnoloģiski attīstītai valstij ir politiskās gribas jautājums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Tas, vai valsts būs vai nebūs tehnoloģiski attīstīta, ir politiskās gribas jautājums, trešdien Rīgā notiekošajā nākotnes tendencēm veltītajā biznesa konferencē «LMT Smart Future 2017» pauda SIA «Aerodium» līdzīpašnieks Ivars Beitāns.

Viņš norādīja, ka tehnoloģiju pasaulē izrāvieni bieži notiek tur, kur ir politiskā griba, tiek pieņemti lēmumi, kā piemēru minot «kosmosa iekarošanas sacensību starp ASV un Padomju Savienību pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados».

«Bija politiskā griba, un dažu gadu laikā tika sasniegts tāds tehnoloģiskais progress, ka bija iespējams nogādāt cilvēku uz Mēness. Pašlaik, par spīti tehnoloģiju milzīgajai izaugsmei, nav politiskās gribas šajā virzienā, un cilvēki uz Mēnesi nelido,» sacīja Beitāns.

Viņš atzina, ka līdzīgi ir arī ar valstu kopējo tehnoloģisko attīstību - ja ir politiskā griba pieņemt attiecīgos lēmumus, valsts var kļūt tehnoloģiski attīstīta, vai neko nedarot, gluži pretēji - atpalicīga.

Jau ziņots, ka trešdien Rīgā norisinās nākotnes tendencēm veltīta biznesa konference «LMT Smart Future 2017», kuras programma sadalīta trīs tēmu blokos - «Pilsētvide un cilvēks», «Ekonomika un nauda» un «Tehnoloģijas un inovācijas».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu