Opozīcijas deputāte: Rīgas domē neviens nestrādā uz investīciju piesaisti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgai ir liels potenciāls kļūt par Baltijas mēroga lielpilsētu vai ziemeļu metropoli, bet Nila Ušakova (S) vadītajā Rīgas domē neviens nestrādā šai virzienā vai investīciju piesaistei, šādu viedokli «Latvijas Avīzē» paudusi Rīgas domes opozīcijas deputāte Inese Andersone (V).

Pēc Andersones vērojumiem, pašvaldības Attīstības departamentā esot tikai viens darbinieks, kas gatavo informāciju un statistiku, bet «investori ļoti jūt, kur tiek gaidīti un kur labāk piezemēties». «Rīgas atsaucība un attieksme ir visai vēsa. Tāpēc Viļņā starptautiskās bankas un uzņēmēji izvieto birojus, kurpretī Rīgā pārstāvniecību skaits ir salīdzinoši neliels. Ja ir, tad tāpēc, ka ģeogrāfiski esam Baltijas centrā. Bet ārzemju pārstāvniecību ienākšana nozīmē labi algotas darba vietas, samaksātus nodokļus, vilkmi vietējai uzņēmējdarbības videi,» uzsvērusi deputāte.

Andersone domā, ka rūkošais par «Saskaņu» nodoto balsu skaits liecina, ka šie Ušakovam būšot «pēdējie četri gadi pie varas domē».

«Opozīcijas spēks pieaug. Domes sēdēs argumentējam, pierādām, un, kaut arī pārliecināt neizdodas, pavecajiem vairākuma deputātiem grūti izturēt spiedienu,» sacījusi Andersone, «man jākonstatē, ka mums ir ne tikai atšķirīgi politiskie uzskati, bet arī atšķirības starp paaudzēm un kultūras, uzvedības izpratnē. Vidējais «Saskaņas«/»Gods kalpot Rīgai» deputāts ir kārtu vecāks par vidējo opozicionāru un ar citu saprašanu par demokrātiju. Viņiem pieņemams, ka domi vada apmēram pēc krievu sādžas modeļa. Mūs cenšas pāraudzināt, par ko un kā drīkst sēdēs jautāt. Uztraucas, ja jautājam daudz - ko uzplijaties, ko pratināt!»

Andersone darbā domē pārliecinājusies, ka Ušakova "seja" esot "daudz prastāka par uzsmiņķēto tēlu, ko rāda televīzijā", jo "priekšsēdētājs bez kautrēšanās lieto izteicienus "nepakāsīsim Eiropas naudu», cenšas nospiest oponentus, pārtraucot jautātāju, mēģinot izsist no sliedēm, sagrozot informāciju", kas neesot vērtējams kā solīds vadības stils pilsētas galvam.

«Kad tieši norādām uz naudas šķērdēšanu, viņš neceļ ne ausu. Rodas sajūta, ka domes vadība rīkojas nevis ar rīdzinieku nodokļos maksātiem līdzekļiem, bet it kā ar savu naudu. Kur gribu, tur lieku,» kritiku turpinājusi Andersone.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu