Eksperte: FM aktīvāk jāskaidro nodokļu reformas sarežģītākie jautājumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Finanšu ministrijai (FM) būtu aktīvāk jāskaidro nodokļu reformas sarežģītākie jautājumi, trešdien FM rīkotajā konferencē «Nodokļu maksātāju forums 2017» sacīja Latvijas Grāmatvežu asociācijas valdes priekšsēdētāja vietniece Ilze Palmbaha.

Pēc Palmbahas teiktā, patlaban Valsts ieņēmumu dienesta reģistrā ir reģistrēti gandrīz 8000 grāmatvedības ārpakalpojumu sniedzēji, taču par nopietniem nozares spēlētājiem uzskatāmi aptuveni 100.

«Latvijā ir ļoti daudz grāmatvežu, kas nav informēti par likumdošanas izmaiņām, tādējādi radot sekas. Daudzos gadījumos grāmatveži nesaprot, nezina, viņu kompetences līmenis ir zems,» uzsvēra Palmbaha.

Eksperte pauda atzinīgu vārdus par FM īstenoto informatīvo kampaņu medijos, ar vienkāršiem piemēriem skaidrojot gaidāmās nodokļu reformas būtiskākās izmaiņas. Tajā pašā laikā viņa norādīja, ka nodokļu reforma paredz arī sarežģītus jautājumus, kas patlaban netiek skaidroti.

Palmbaha arī pauda pārliecību, ka grāmatvedības nozare ir jāsakārto, jāizglīto grāmatveži un jāceļ viņu kvalifikācijas līmenis. Viņa iesaka ieviest ārpakalpojumu grāmatvežu licencēšanu. «Tas ierobežotu šo profesiju, tomēr ļautu celt grāmatvežu kompetenci, profesionalitāti un izpratni,» sacīja eksperte.

Jau ziņots, ka šodien Rīgā norisinās Finanšu ministrijas rīkotais «Nodokļu maksātāju forums 2017», kas šogad veltīts ēnu ekonomikas apkarošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu