«SEB bankas» vadītāja: Šis gads banku nozarei deva atspēriena punktu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šis gads Latvijas banku nozarei deva atspēriena punktu, sacīja «SEB bankas» valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere.

«Šis gads banku nozarei ir devis atspēriena punktu. Esam uzņēmuši pareizo virzienu, ceļot nozares standartus un izlēmīgi vēršoties pret tiem tirgus dalībniekiem, kas nevēlas vai nespēj tos izpildīt,» teica Tetere.

Tāpat viņa atzīmēja, ka banku nozares uzraugs ir rīkojies izlēmīgi un panācis progresu, it īpaši nerezidentu apkalpošanas biznesa sakārtošanā. Arī banku nozare ir apstiprinājusi savas vadlīnijas noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas (NILLTFN) jomā.

«Laiki, kad bankas varēja atļauties neiedziļināties savu klientu kapitāla izcelsmes izpētē un nepiemērot augstākās darbības atbilstības prasības, ir aizgājis uz neatgriešanos. Pieļauju, ka vairākām bankām varētu būt izaicinājums saprast – kas tad īsti ir tas ilgtspējīgais pamats, uz kura būvēt savu biznesu? Iespējams, tas prasīs arī banku biznesa modeļu maiņu,» sacīja Tetere.

Pēc aktīvu apmēra «SEB banka» septembra beigās bija otra lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu