Rīgas Būvvalde: Daudz efektīvāk būtu ieviest e-pārvaldi ne tikai būvniecībā, bet arī citās nozarēs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Twitter.com/Inguss Vircavs

Lai stimulētu valsts ekonomiku, daudz efektīvāk būtu koncentrēties uz e-pārvaldes ieviešanu ne tikai būvniecībā, bet arī citās nozarēs, šādu viedokli, komentējot ieceri samazināt būvprojektu saskaņošanas laiku, pauda Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns.

Viņš skaidroja, ka citu valstu pieredze uzskatāmi apliecina, ka e-risinājumi un atteikšanās no liekiem papīra dokumentiem valsts ekonomikai sniedz nesalīdzināmi lielāku pozitīvu efektu nekā būvatļaujas izsniegšanas termiņa samazināšana par vēl dažām dienām.

«Pašreizējā situācija ar e-pārvaldi Latvijā un Valsts būvniecības informācijas sistēmu rāda, ka šajā jomā vēl ir ļoti daudz darāmā, uz ko ir jākoncentrējas primāri,» sacīja būvvaldes pārstāvis.

Kā aģentūrai LETA norādījis Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edmunds Valantis, mazinot administratīvo slogu, būvprojektu saskaņošanas laiku plānots samazināt no 192 dienām patlaban uz 74 dienām.

«Lai to sasniegtu, paredzēta klusēšanas-piekrišanas principa ieviešana attiecībā uz inženiertehnisko komunikāciju turētājiem, kas nozīmēs to, ka termiņā nesniegta atbilde nozīmēs saskaņojumu, kā arī paredzēta būvprojektu elektroniskās saskaņošanas ieviešana,» sacīja Valantis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu