Aptauja: Iedzīvotāju materiālā stāvokļa pašvērtējums viens no augstākajiem šajā gadsimtā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Iedzīvotāju viedoklis par savu materiālo nodrošinājumu dalās, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati. Pērn decembrī veiktajā aptaujā iedzīvotājiem tika lūgts norādīt, vai kopumā viņi sevi uzskata par nodrošinātiem vai materiāli nenodrošinātiem.

Tika noskaidrots, ka 48% sevi uzskata par materiāli nodrošinātiem, kas ir par diviem procentpunktiem vairāk nekā pirms gada, atkārtojot otro augstāko īpatsvaru novērojumu vēsturē. Līdz šim lielākais iedzīvotāju, kas sevi kopumā uzskatīja par materiāli nodrošinātiem, bija fiksēts 2015.gadā, kad tā domāja 53%, savukārt 2007.gadā tā domāja 48% iedzīvotāju.

Pretēju viedokli pagājušajā mēnesī pauda 44% iedzīvotāju. Kopumā sevi par materiāli nenodrošinātiem uzskatošo iedzīvotāju īpatsvars pērn bijis viens no zemākajiem pēdējos desmit gados.

Vislielākais iedzīvotāju, kuri sevi atzīst par materiāli nenodrošinātiem, īpatsvars fiksēts 2003.gadā, kad šādu viedokli pauda 63% iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu