Kučinskis: Nav ilgi pieļaujama situācija, kad Latvija atbalsta Rubesu «RB Rail», bet Lietuva un Igaunija ne

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nav pieļaujama ilgstoša situācija, kad Latvija atbalsta Baibu Rubesu «RB Rail» vadītājas amatā, bet Lietuva un Igaunija neatbalsta, sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS)

Premjera rīcībā joprojām nav informācijas par «RB Rail» Igaunijas un Lietuvas akcionāru lēmumu izteikt neuzticību Rubesai, tāpēc viņš vēlas iegūt visu nepieciešamo informāciju.

«Vēlos saprast pamatojumu, jo neviens to līdz šim nav skaidrojis. Man nav pietiekamas informācijas,» piebilda Kučinskis.

Ministru prezidents uzskata, ka «šādi konflikti» nav pieļaujami, jo tādējādi ir apdraudēta projekta virzība. «Ja pēc pusgada divām valstīm būs iebildumi, bet mums nebūs, arī tas ir strupceļš. Šāda situācija nedrīkst saglabāties ilgi. Domāju, ka arī Rubesai ir jācenšas saprast notiekošais un tas jāskaidro,» pauda Kučinskis.

Jau ziņots, 1.februārī notikušajā «RB Rail» akcionāru sapulcē Igaunijas un Lietuvas akcionāri nobalsoja par Rubesas atstādināšanu.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka lēmums attiecībā uz valdes priekšsēdētājas amatu vēl jāpieņem uzņēmuma padomei. Taujāts par akcionāru no pārējām Baltijas valstīm lēmumu, ministrs norādīja, ka Igaunijas un Lietuvas puses savus lēmumus skaidro ar neapmierinātību ar Rubesas darbu un citādāku redzējumu par uzņēmuma darbību.

Rubesa pagājušajā nedēļā preses konferencē paziņoja, ka uzņēmuma vadībā saskārusies ar atsevišķu kompānijas padomes locekļu un patieso labuma guvēju pretdarbību «Rail Baltica» projekta pamatnostādnēm. «Atsevišķi «RB Rail» padomes locekļi pieņem lēmumus, sēžot uz diviem krēsliem. Viņi vienlaikus ir gan «Rail Baltica» projekta akcionāri, gan ieviesēji un potenciālie piegādātāji. Nepārtraukti nācās saskarties ar iejaukšanos no augšas gan iepirkumu procesos, gan «RB Rail» valdes locekļu atlases procesā,» teica Rubesa.

Rubesa par «RB Rail» valdes priekšsēdētāju tika iecelta 2015.gada oktobrī. Viņas pilnvaru termiņš beidzas 2018.gada oktobrī.

«RB Rail» akcionāri ir uzņēmumi «Lietuvos geležinkeliai», EDzL un «Rail Baltic Estonia».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu