Saeimas priekšsēdētāja: Latvijā ir nevis finanšu, bet finanšu sistēmas reputācijas krīze

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Pašlaik Latvijā ir nevis finanšu krīze, bet gan finanšu sistēmas reputācijas krīze, šādu viedokli intervijā «Neatkarīgajai» paudusi Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

«Vispirms gribu pateikt, ka valsts finanšu sistēma nav apdraudēta - finanšu ministre un valdības vadītājs sola, ka finanšu krīze mums nedraud. Gribu uzsvērt, ka šobrīd tā ir finanšu sistēmas reputācijas krīze,» sacījusi politiķe.

Deputātei Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča aizturēšana aizdomās par kukuļņemšanu bijusi nepatīkams pārsteigums. «Rimšēviča aizturēšana un kratīšana viņa dzīvesvietā ir izsaukusi plašu rezonansi. Tas ir arī Latvijas tēla jautājums starptautiskā līmenī.»

Mūrniece atzinusi, ka Latvijas valsts amatpersonu reakcija varēja būt agrāka, taču tikusi gaidīta informācija no izmeklēšanas iestādēm. «Amatpersonas nejaucās KNAB darbā, un tas bija svarīgi - netraucēt strādāt.»

«Pēc mana lūguma tika sasaukta Saeimas Nacionālās drošības komisijas sēde, aicinot atbildīgās amatpersonas sniegt nepieciešamo informāciju. Jāteic, ka informācija, ko saņēmām, bija vēl nopietnāka, nekā bijām domājuši,» izteikusies Mūrniece. «Runājot par situāciju kopumā: līdzīgās situācijās informācija strauji mainās un papildinās, tā mēdz būt arī pretrunīga, nāk klāt jauni fakti. Parlamentārā kontrole ir veids, kā palīdzēt.»

Lūgta novērtēt, vai pierādījumu bāze Rimšēviča lietā ir nopietna, Mūrniece atbildējusi, ka «pierādījumi ir izmeklēšanas iestādēm, mēs tos neesam redzējuši». «Bet es ceru, ka lietas virzība būs objektīva un ātra,» piebildusi politiķe.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu