Kučinskis: ES budžetā jānodrošina vienlīdzīgi tiešmaksājumi lauksaimniekiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Nākamajā Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžetā ir nepieciešams nodrošināt vienlīdzīgus tiešmaksājumus lauksaimniekiem, tādējādi attīstot godīgu konkurenci, Eiropadomes sanāksmē Briselē Eiropas Savienības valstu un valdību vadītājiem norādīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš arī norādīja, ka līdzšinējās milzīgās atšķirības tiešmaksājumu jomā nav pamatojamas, jo lielākā daļa izmaksu ES lauksaimniekiem ir vienādas.

«Stipras un vienotas ES pamatā būs vajadzīgs tāds ES daudzgadu budžets, kurā būs līdzsvars starp to, ko esam darījuši līdz šim, kā arī ar jaunajiem izaicinājumiem iekšējās un ārējās drošības jomā,» sacīja Kučinskis.

Latvijas pozīcija šajā jautājumā paredz, ka iekšēji stiprai ES ir nepieciešama konverģences turpināšana, ko iespējams sasniegt gan ar kohēziju, gan ar kopīgas zinātnes un izglītības telpas stiprināšanu, gan ar investīcijām infrastruktūras savietojamībā.

Diskutējot par izglītību, pētniecību un inovācijām, tika norādīts, ka šīs jomas ir vienlīdz svarīgas, lai turpinātu ekonomisko un sociālo konverģenci - ir jānodrošina, lai visu ES dalībvalstu zinātniekiem būtu vienlīdzīgas iespējas piedalīties zinātnes, pētniecības un izglītības telpas attīstībā.

Tāpat Eiropadomē tika uzsvērts, ka Latviju interesē savlaicīga vienošanās par nākamo ES daudzgadu budžetu, lai netiktu kavēta fondu un projektu ieviešana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu