Rimšēvičs pret viņu vērstās apsūdzības saista ar «Trasta komercbankas» vēlmi atriebties

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Savas apsūdzības es saistu ar «Trasta komercbankas» atriebību, ka tai netika ļauts noturēties virs ūdens. Es gan to nekādi nevarēju ietekmēt,» intervijā raidījumam «De facto» teica Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Viņš atgādināja, ka «Trasta komercbanka» tika slēgta 2016.gadā. Sīkāk gan skaidrot, vai un kad ticies ar kādām «Trasta komercbankas» amatpersonām, Rimšēvičs nevarēja, norādot, ka par šīs informācijas neizpaušanu parakstījies izmeklēšanas ietvaros.

Arī to, vai tiešām Rimšēvičs domā, ka «Trasta komercbanka» atriebību tagad īsteno ar Valsts policijas un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) starpniecību, viņš nekomentēja.

Jau vēstīts, ka Rimšēvičs tika aizturēts un pret 100 000 eiro drošības naudu atbrīvots KNAB izmeklētā kriminālprocesā, kurā viņš tiek turēts aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kukuļa apmērs šajā lietā ir vismaz 100 000 eiro. Par iespējamo nozieguma atbalstīšanu aizturēts un vēlāk atbrīvots uzņēmējs Māris Martinsons.

KNAB paziņojis, ka šī krimināllieta nav saistīta ar kredītiestādēm, kas patlaban darbojas Latvijā - ne ar ASV Finanšu ministrijas paziņojumiem par «ABLV Bank» darbību, ne arī ar potenciālo tiesvedību starp Latvijas valsti un «Norvik» banku.

Žurnāls «Ir» vēstīja, ka šajā policijas izmeklētajā lietā figurējot liecības par kukuļa pieprasīšanu no «Trasta komercbankas» pirms vairākiem gadiem, kad šī kredītiestāde vēl darbojās, bet bija nonākusi grūtībās. Runa esot par vismaz četrus gadus seniem notikumiem, kas tagad aktualizējušies pēc jaunām liecībām, kuras likumsargiem sniegusi kukuļdošanas procesā iesaistīta toreizējā «Trasta komercbankas» augsta amatpersona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu