Reirs: Sociālais budžets pilnībā gatavs sniegt atbalstu «ABLV Bank» darbiniekiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts sociālās apdrošināšanas budžets ir pilnībā gatavs, lai sniegtu finansiālu atbalstu AS «ABLV Bank» darbiniekiem, kuri zaudēs savu darbu, apliecināja labklājības ministrs Jānis Reirs (V).

Reirs uzsvēra, ka sociālais budžets un Labklājības ministrija ir pilnībā gatavi «šāda veida krīzei», tāpēc neesot jārunā par kādiem papildu izdevumiem, kas varētu rasties.

Ministrs norādīja, ka sociālā budžeta mērķis ir aizsargāt darbiniekus «šāda veida krīzē», proti, palīdzēt darbiniekiem pēc iespējas mazāk sāpīgi pārvarēt notikušo.

Reirs sacīja, ka «ABLV Bank» par saviem darbiniekiem maksājusi visus nodokļus, līdz ar to šīs bankas darbinieki saņems pilnu kompensāciju, un viņiem tiks dota iespēja pārvarēt posmu, kura laikā tiks meklēta jauna darbavieta, nejūtot materiālos zaudējumus. «Tieši šis ir pierādījums tam, cik svarīgi, ka par darbiniekiem tiek maksāti sociālie nodokļi,» uzsvēra ministrs.

Jau ziņots, ka nākamās nedēļas laikā 30% jeb aptuveni 300 AS «ABLV Bank» darbinieku zaudēs darbu, otrdien žurnālistus informēja bankas valdes priekšsēdētājs Ernests Bernis. Viņš norādīja, ka tie būs augstas kvalifikācijas speciālisti - finansisti, mārketinga eksperti un citi.

Kopumā bankā strādā vairāk nekā 900 cilvēku. Kā norādīja Bernis, pirmo atlaišanas kārtu veiks bankas vadība, bet tālākās - bankas likvidatori.

Kā ziņots, maksimālai klientu un kreditoru interešu aizstāvībai un, ņemot vērā Eiropas Centrālās bankas lēmumu par likvidācijas procesa sākšanu, «ABLV Bank» akcionāri ārkārtas sapulcē pirmdien nolēma sākt bankas pašlikvidāciju. «ABLV Bank» norāda, ka šādā veidā vislabāk spēšot nodrošināt bankas aktīvu aizsardzību, lai norēķinātos ar visiem klientiem.

Pēc aktīvu apmēra «ABLV Bank» 2017.gada septembra beigās bija trešā lielākā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem - Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei - uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 87,03% no bankas akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu