Bordāns: Ekonomikas izaugsme nav saistīta ar Kučinska valdības darbu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Stāsts par ekonomikas izaugsmi nav nekādā veidā saistīts ar Māra Kučinska (ZZS) valdības darbu, ekonomikas izaugsme balstās uz iepriekšējā periodā ekonomikā iepludināto Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu naudu. To intervijā aģentūrai LETA pauda Jaunās konservatīvās partijas (JKP) valdes priekšsēdētājs un premjera amata kandidāts Jānis Bordāns.

Tiekot apgalvots, ka Kučinska valdībai ir vairākas šķietamas veiksmes. Patlaban ekonomikas apritē ir daudz lielāki līdzekļi, salīdzinot ar agrāko laika posmu, skaidroja Bordāns. Tiek veiktas izmaiņas nodokļu administrēšanas kārtībā un atsevišķās nozarēs - izglītībā un veselības aprūpē. Bordāns pašreizējā situācijā redzot ļoti lielu risku, jo, viņaprāt, situācija ir ļoti līdzīga tai, kāda bija pirms 2008.gada ekonomiskās krīzes.

«Atkal notiek megaprojektu virzīšana, piemēram, Latvijas dzelzceļa elektrifikācija, kura beigās izrādīsies nevajadzīga, bet tajā būs iepumpēti miljardi eiro. Lai apgūtu ES fondu naudu, tā tiek iepludināta un lielā mērā izšķērdēta būvprojektos, par kuru ilglaicīgu efektivitāti var šaubīties. Tie ir šķietami ekonomiskie panākumi,» pauda Bordāns.

Viņš piebilda: «Ir šaubas par strukturālajām reformām, kas saistītas ar nodokļiem. Tie, kas darbojas biznesā, ieguvumus no nodokļu reformas neredz. Grāmatvedība šobrīd ir pārvērtusies par lielu murgu. Šaubos, vai lielai daļai iedzīvotāju būs reāls labums no iedzīvotāju ienākuma nodokļa diferenciācijas, jo lielu daļu nelielā ieguvuma «noēdīs» ar degvielas cenu kāpumu saistītais preču sadārdzinājums, turklāt lielai daļai iedzīvotāju gada beigās būs jāveic nodokļu pārrēķins, un var izrādīties, ka Kučinska valdības izlolotā nodokļu reforma ir kolosāli izgāzies pasākums, kas tiek realizēts ar vienu mērķi - pirms Saeimas vēlēšanām strauji palielināt līdzekļus no nodokļiem budžetā, nedomājot par ilglaicīgām sekām.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu