Iedzīvotāji šogad īpaši aktīvi steidz no VID atgūt līdzekļus par attaisnotajiem izdevumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šogad Latvijas iedzīvotāju interese par iespējām atgūt līdzekļus par attaisnotajiem izdevumiem ir lielāka nekā pērn, pirmdien intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietas izpildītāja Dace Pelēkā.

«Šogad interese ir vēl lielāka nekā pagājušajā gadā, jo kopš 1.marta mēs esam saņēmuši jau gandrīz 350 000 deklarāciju, kas ir par gandrīz 30% vairāk,» teica Pelēkā, piebilstot, ka martā VID iedzīvotājiem ir atmaksājis vairāk nekā 25 miljonus eiro.

Viņa arī atzīmēja, ka lielākā daļa deklarāciju iesniegtas elektroniski, kamēr papīra formāta iesniegto deklarāciju īpatsvars veido apmēram 8%.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka atbilstoši VID prognozētajam šā gada laikā gada ienākumu deklarācijas varētu iesniegt līdz vienam miljonam iedzīvotāju.

Atgūt pārmaksāto ienākuma nodokļa daļu var personas, kuras iepriekšējos gados ir maksājušas iedzīvotāju ienākuma nodokli.

Personām, kurām gada ienākumu deklarācija jāsniedz obligāti, tās ir jāiesniedz laikā no 1.marta līdz 1.jūnijam, savukārt iedzīvotāji, kuriem gada ienākumu deklarācijas iesniegšana nav obligāta, deklarāciju par pagājušo gadu var iesniegt jebkurā laikā līdz 2021.gada 16.jūnijam.

Brīvprātīgi gada ienākumu deklarāciju var iesniegt iedzīvotāji, kuri neveic saimniecisko darbību un vēlas iesniegt gada ienākumu deklarāciju par 2017.gadu, lai saņemtu atpakaļ pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli par attaisnotajiem izdevumiem un to nodokļa pārmaksu, kas izveidosies, piemērojot diferencēto neapliekamo minimumu. Šogad deklarācijas iesniegšanas un attaisnoto izdevumu atmaksas nosacījumi ir tādi paši kā pērn. Tāpat visa 2018.gada laikā vēl var pieprasīt pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli arī par 2015. un 2016.gadu, bet līdz 2018.gada 16.jūnijam - vēl arī par 2014.gadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu