Dombrovskis: Latvijai svarīgi pēc iespējas ātri sniegt skaidru reakciju uz problēmām finanšu sektorā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Nedienas Latvijas finanšu jomā Eiropā ir izskanējušas gana plaši, tāpēc ir svarīgi, lai no mūsu valsts puses sekotu skaidra reakcija, šorīt LTV «Rīta panorāmā» sacīja Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja vietnieks finanšu stabilitātes, finanšu pakalpojumu un kapitāla tirgus savienības jautājumos Valdis Dombrovskis.

Dombrovska skatījumā, ir redzams, ka Latvijas valdība pie šiem jautājumiem strādā. Viņš atzīmēja, ka cīņa pret naudas atmazgāšanu pašlaik ir pastiprināta visā Eiropā, un Latvijai šiem procesiem ir jāseko līdzi.

Politiķis apgalvoja, ka viņam vēl savulaik kā Latvijas premjeram lieli brīdinājumi par problēmām naudas atmazgāšanas kontrolē Latvijā neesot bijuši, un tieši viņa laikā esot sākusi samazināties «čaulas kompāniju» finanšu plūsma caur Latvijas bankām. Dombrovskis piebilda, ka tolaik Latvija gāja cauri pievienošanās procesam eirozonai, kas vien uzlicis pienākumus veikt virkni darbu šajā jomā.

Savukārt runājot par EK jaunāko ziņojumu par Latviju, Dombrovskis uzsvēra, ka kopumā tas ir vērtējams kā pozitīvs. Maijā no EK nāks specifiskās rekomendācijas Latvijai.

Pēc Dombrovska domām, būtiskie izaicinājumi Latvijai ir izglītības sistēmas sasaiste ar darba tirgus pieprasījumam un ienākumu nevienlīdzības mazināšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu