Eksperts: Nekustamo īpašumu kompānijām aktīvāk jāsadarbojas ar jaunuzņēmumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Lai tiktu līdzi strauji mainīgajai pasaulei, nekustamo īpašumu uzņēmumiem jāsāk aktīvāk sadarboties ar jaunuzņēmumiem jeb «startup», piektdien konferencē «Kā attīstīsies nekustamā īpašuma tirgus Latvijā?» sacīja Latvijas «startup» asociācijas pārstāvis Žans Mauris.

«Mēs dzīvojam eksponenciālā pasaulē - strauji aug datu daudzums, skaitļošanas kapacitāte, interneta ātrums, jaunuzņēmumi. Tāpat notiek visaptveroša digitalizācija - mākslīgais intelekts, «blockchain», roboti un droni,» sacīja Mauris.

Attiecīgi notiek arī domāšanas veida maiņa, piebilda Mauris, norādot, ka jādomā eksponenciāli. «Mēs vairs nevaram plānot 5% izaugsmi gadā, jāplāno 100% izaugsme. Mazās, bet ātrās «zivis» nākotnē pamazām apēdīs lielās un lēnās «zivis»,» sacīja Mauris.

Viņš norādīja, ka arī nekustamo īpašumu nozarē pamazām ienāk jaunās globālās tendences, piemēram, investīciju jomā - arvien vairāk investīciju tiek veiktas kriptovalūtās.

«Tāpat pasaulē arvien izplatītāki kļūst «gudrie mājokļi», kuri ir pilnībā digitalizēti un spēj gan komunicēt ar īpašnieku, gan pašregulēties. Mainās būvniecība un materiāli, kā arī klientu serviss - augoša tendence ir pilnīga digitalizācija komunikācijā ar klientiem,» sacīja Mauris, piebilstot, ka tieši šie ir jautājumi, kuros jaunuzņēmumi var būtiski palīdzēt uzlabot nekustamā īpašuma kompāniju darbu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu