Ašeradens nekomentē OIK skandālā amatus atstājušās «Sadales tīkla» vadības lielās kompensācijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes skandālā amatus atstājušās AS «Sadales tīkls» vadības lielās kompensācijas var komentēt uzņēmuma padome, teica ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

TV3 raidījums «Nekā personīga» iepriekš vēstīja, ka bijušajam «Sadales tīkla» valdes priekšsēdētājam Andim Pinkulim, atstājot amatu, izmaksāta atlīdzība 70 000 eiro apmērā, bet bijušajam valdes loceklim Rolandam Lūsverim - 50 000 eiro apmērā. AS «Latvenergo» administratīvais direktors Arnis Kurgs raidījumam skaidroja, ka saskaņā ar viņa rīcībā esošo informāciju bijušajai «Sadales tīkla» vadībai minētā nauda maksāta, lai nodrošinātos, ka vēlāk nesākas tiesāšanās par atlaišanas tiesiskumu.

Ašeradens atturējās komentēt notikušo, to pamatojot ar OECD rekomendācijām, kas paredz, ka Ekonomikas ministrija kā uzņēmuma kapitāldaļu turētāja distancējas no «Sadales tīkla» padomes pieņemtajiem lēmumiem.

«Es negribētu ignorēt OECD rekomendācijas un komentēt uzņēmuma darbību. Tas attiecas gan uz iepirkumiem, gan kompensāciju politiku. Padomei ir jāskaidro sava rīcība un lēmumi, nevis ministram,» uzsvēra Ašeradens.

Kā ziņots, Pinkulis no amata atkāpās pagājušā gada novembra sākumā pēc OIK atļauju skandāla. Vēl pirms tam amatu atstāja valdes loceklis Lūsvers, kurš bija atbildīgs par pieslēgumu sistēmu.

«Sadales tīkla» apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 324,114 miljoni eiro, kas ir par 2,7% vairāk nekā 2016.gadā, kā arī uzņēmums guva peļņu 124,268 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina «Sadales tīkla» publiskotais finanšu pārskats.

Revidētie «Sadales tīkla» pagājušā gada rezultāti tiks publicēti 2018.gada 18.aprīlī.

«Sadales tīkls» ir elektroenerģijas sadales sistēmas operators, un tā vienīgais īpašnieks ir valstij piederošā energokompānija «Latvenergo».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu