VID: Budžeta ieņēmumi pirmajā ceturksnī varētu būt par 10% lielāki nekā pērn

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts budžeta ieņēmumi šogad pirmajā ceturksnī varētu būt par gandrīz 10% lielāki nekā pērn attiecīgajā periodā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā.

«Mēs vēl apkopojam gala rezultātus, bet provizoriskie rādītāji liecina, ka saglabāsim pieauguma tempu, kāds bija arī gada pirmajos divos mēnešos - tātad salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu budžeta ieņēmumi būs par gandrīz 10% lielāki,» sacīja Pelēkā.

Tāpat viņa prognozēja, ka nodokļu ieņēmumu plāna izpilde 2018.gada pirmajā ceturksnī prognozējama 98-99% apmērā.

Pelēkā informēja, ka gada pirmajos trijos mēnešos vislabāk pildījusies pievienotās vērtības nodokļa (PVN) un akcīzes nodokļa iekasēšana, taču ļoti labas sekmes bijušas arī valsts sociālās apdrošināšanas iemaksām, uzrādot pieaugumu par apmēram 12% salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka VID administrētie kopbudžeta ieņēmumi šogad pirmajos divos mēnešos bija 1,406 miljardi eiro jeb 99,6% no plānotā apmēra. Vienlaikus VID administrētie kopbudžeta ieņēmumi 2018.gada pirmajos divos mēnešos bija par 118,41 miljonu eiro jeb 9,2% lielāki nekā 2017.gada pirmajos divos mēnešos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu