Vējonis: OECD ir būtisks atbalsts reformu īstenošanai Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Ekonomiskās attīstības sadarbības organizācijas (OECD) analīze un sniegtās rekomendācijas nodokļu, izglītības, veselības, produktivitātes, nevienlīdzības mazināšanas, kā arī citās jomās ir būtisks atbalsts reformu īstenošanai Latvijā, Parīzē tiekoties ar organizācijas ģenerālsekretāru Anhelu Guriju, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejā, tikšanās laikā Valsts prezidents īpaši atzīmēja OECD ieguldījumu veselības aprūpes finansēšanas modeļa, kā arī optimāla vispārējās izglītības iestāžu tīkla veidošanā.

«Jau iestāšanās OECD sarunu laikā Latvija veica vairākus uzlabojumus valsts uzņēmumu pārvaldībā, korupcijas apkarošanas, kā arī finanšu sektora caurspīdīguma un risku mazināšanas jomā. Esmu gandarīts, ka pašlaik Latvija ir ieviesusi visus uzlabojumus, par kuriem bija panākta vienošanās iestāšanās sarunu laikā, « uzsvēra Vējonis.

Pārrunājot Latvijas rīcību un plānus banku sektora risku mazināšanas jomā, Valsts prezidents atzīmēja, ka Latvijas finanšu sektora sakārtošana ir gan Latvijas, gan tās partneru interesēs. Lai panāktu caurspīdīgu banku darbību un novērstu naudas atmazgāšanas riskus, Latvijas institūcijas rīkojas strauji un izlēmīgi, piebilda Vējonis.

Viņš arī norādīja, ka Latvijas iestāšanās OECD sarunu laikā pieņemtie lēmumi palīdzēja Latvijai īsā laikā ievērojami mazināt nerezidentu depozītu apjomu, kā arī uzlabot finanšu sektora pārraudzību, tādējādi paātrinot virzību banku sektora sakārtošanas jomā.

OECD ir globāli atzīts ekspertīzes centrs, kas dalībvalstu pārstāvjiem dod iespēju efektīvi risināt tām saistošos jautājumus virknē nozaru. OECD apvieno 34 dalībvalstis, kas kopumā veido 80% no globālās ekonomikas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu