Ašeradens: OIK daļa elektrības rēķinā saruks par 13%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

No šā gada 1.jūlija obligātā iepirkuma komponentes (OIK) daļa elektrības rēķinos samazināsies par 13%, šodien žurnālistiem sacīja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Kā ziņots, šodien Ministru kabinets atbalstīja Ekonomikas ministrijas priekšlikumu, ka no šā gada 1.jūlija elektroenerģijas kopējās obligātā iepirkuma un jaudas komponentes vidējā vērtība saruks no 25,79 eiro par megavatstundu līdz 22,68 eiro par megavatstundu.

Ašeradens skaidroja, ka šodienas lēmums ir pirmais, kas ļauj virzīties uz priekšu ar priekšlikumu novirzīt AS «Latvenergo» 2017.gada peļņas daļu 78,9 miljonu eiro apmērā OIK samazināšana. Tādējādi OIK daļa elektrības rēķinos no šā gada 1.jūlija saruks par 13%.

«Šodien pieņēmām pirmos lēmumus, bet maija sākumā tiks pieņemts galīgais lēmums, lai OIK samazinātos par 13%. Turklāt valdības lēmums paredz, ka par trešdaļu saruks OIK fiksētā daļa lielajiem energopatērētājiem,» piebilda ministrs.

Vaicāts, kāpēc valdība lēma «Latvenergo» peļņu virzīt tieši OIK samazināšanai, nevis citiem mērķiem, Ašeradens norādīja, ka šāds lēmums tika pieņemts politiskas diskusijas rezultātā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu