FM: Finanšu sektora izmaiņu ietekme uz ekonomiku būs zināma jūnijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Finanšu sektora izmaiņu, tostarp «Danske Bank» lēmuma par stratēģijas maiņu ietekme uz Latvijas ekonomiku būs zināma jūnijā, sacīja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvis Aleksis Jarockis.

Viņš norādīja, ka ikviena kredītiestāde pieņem lēmumus atbilstoši tās iekšējai politikai un patlaban «Danske Bank» grupa ir nolēmusi pielāgot darbību Baltijas valstīs atbilstoši savai ambīcijai koncentrēties uz Ziemeļvalstu reģiona klientiem.

Vienlaikus Jarockis atzīmēja, ka «Danske Bank» filiāle Latvijā strādā tikai ar tā saucamajiem korporatīvajiem klientiem un solītā pakāpeniskā stratēģijas maiņa ļaus laicīgi pielāgoties esošajai situācijai.

«FM analīzē situācijas attīstību finanšu sektorā un tās ietekmi uz valsts ekonomiku un šā gada jūnijā, aktualizējot makroekonomisko rādītāju prognozes vidējam termiņam, ņems vērā finanšu sektorā notiekošo izmaiņu ietekmi,» teica ministrijas pārstāvis.

Jau vēstījām, ka «Danske Bank» grupa ceturtdien paziņojuma, ka turpmāk savas aktivitātes Baltijas valstīs pielāgos grupas stratēģijai, kas nozīmē, ka Baltijā «Danske Bank» koncentrēsies tikai un vienīgi uz atbalsta sniegšanu Ziemeļvalstu klientu meitasuzņēmumiem, kā arī globālajām korporācijām ar nozīmīgu biznesa daļu Ziemeļvalstīs.

Paredzēts, ka bankas iziešana no vietējo uzņēmumu, kā arī privātpersonu apkalpošanas tiks īstenota pakāpeniska apmēru samazināšanas ceļā, bankai pārtraucot kontu atvēršanu jauniem vietējiem klientiem.

«Danske Bank» filiāle Latvijā ir Dānijā reģistrētās «Danske Bank» filiāle. Bankas Latvijas filiāle 2007.gada februārī iekļāvās «Danske Bank Group» sastāvā. Pēc aktīvu apmēra «Danske Bank» filiāle Latvijā 2017.gada beigās bija devītā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu