Kučinskis: eksports uz AAE īpaši interesē Latvijas pārtikas ražotājus un kokapstrādātājus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Latvijas uzņēmēji ir ieinteresēti eksportēt savu produkciju uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE), it īpaši pārtikas rūpniecības un kokapstrādes jomā, trešdien tikšanās laikā ar AAE ekonomikas ministru Sultanu bin Saedu Al Mansūri norādīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Tikšanās laikā galvenā uzmanība tika pievērta abu valstu ekonomiskajām attiecībām. Premjers uzsvēra, ka Latvijas uzņēmēji ir ieinteresēti eksportēt savu produkciju uz AAE, it īpaši pārtikas rūpniecības un kokapstrādes jomā. Tāpat liela nozīme esot sadarbībai investīciju jomā, īpaši informācijas tehnoloģiju jomā. «Esam izvēlējušies Datos balstītu nācijas attīstības konceptu, un tas nozīmē, ka mums ir nepieciešami daudz augsti kvalificēti speciālisti. Uzskatu, ka šajā jomā perspektīvā varētu izveidoties laba sadarbība starp AAE un Rīgas Tehnisko universitāti,» teica Kučinskis.

Tāpat tikšanās laikā puses apsprieda jautājumus, kas skar «Rail Baltica» projektu un ar to saistīto infrastruktūras objektu izveidi. Abas puses bija vienisprātis, ka ir nepieciešams sakārtot jautājumus, kas skar investīciju aizsardzību, sadarbojoties Latvijai un AAE.

Tāpat tika pausta interese par sadarbību enerģētikas, tirdzniecības, tūrisma, informācijas komunikāciju tehnoloģiju, kā arī transporta un loģistikas jomā.

Kučinskis arī atzinīgi novērtēja, ka jau nākamnedēļ Rīgā ieradīsies uzņēmēju delegācija no Dubaijas Tirdzniecības kameras. «Esmu pārliecināts, ka šie kontakti sniegs būtisku pienesumu Latvijas un AAE uzņēmēju savstarpējo kontaktu veicināšanai,» teica Ministru prezidents.

AAE ir svarīgākais Latvijas tirdzniecības partneris Līča reģionā. 2017. gadā Latvijas - AAE kopējais preču tirdzniecības apgrozījums ir pieauga par 30,3%.

Jau ziņots, ka Latvija ir pieteikusi dalību starptautiskajā izstādē «EXPO 2020 Dubai», kura norisināsies no 2020. gada 20.oktobra līdz 2021.gada 10. aprīlim AAE, Dubaijā. Par izstādes centrālo tēmu izvēlēts moto «Connecting Minds, Creating the Future».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu