Reizniece-Ozola: Pagaidām nav risku, kas liegtu Skujiņam saņemt pielaidi valsts noslēpumam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pagaidām nav risku, kas liegtu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amata pretendentam Mārim Skujiņam saņemt pielaidi valsts noslēpumam, pirmdien žurnālistiem sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Uz žurnālistu jautājumu, vai ministrei nav bažu, ka Skujiņš varētu nesaņemt piekļuvi valsts noslēpumam, Reizniece-Ozola norādīja, ka VID vadītāja amata konkursa komisijā darbojās ne tikai ministriju un uzņēmēju organizāciju pārstāvji, bet arī pārstāvji no drošības struktūrām. «Es paļaujos, ka amata konkursa komisija bez Skujiņa profesionālās atbilstības amatam vērtēja arī viņa atbilstību, lai saņemtu piekļuvi valsts noslēpumam. Ceru, ka šie aspekti ir vērtēti, bet priekšā vēl gaidāma padziļinātāka izpēte,» teica Reizniece-Ozola.

Tāpat ministre atzina, ka Skujiņa lielās parādsaistības nav kavējošs faktors, lai viņu neapstiprinātu amatā. Skujiņa amatpersonas deklarācija liecina, ka, beidzot pildīt Latvijas Televīzijas valdes locekļa pienākumus 2016.gada aprīlī, viņa parādsaistības bija 217 730 eiro. Pēc Reiznieces-Ozolas sacītā, ja šādas parādsaistības būtu radušās riskantu apsvērumu vai neveiksmīgas uzņēmējdarbības rezultātā, tad tā būtu problēma, tomēr minētās parādsaistības ir saistītas ar ģimenes nekustamo īpašumu.

Arī Skujiņš pauda cerību, ka viņam nebūs problēmu ar pielaidi valsts noslēpumam, jo viņa rīcībā nav tādas informācijas, kas liegtu ieņemt VID vadītāja amatu.

Jau vēstīts, ka Reizniece-Ozola VID ģenerāldirektora amatam virza Skujiņu.

Par Skujiņa iecelšanu VID vadītāja amatā vēl būs jālemj valdībai, bet pirms tam jāpanāk koalīcijas partiju atbalsts. Koalīcijas un uzņēmēju organizāciju pozitīva vērtējuma rezultātā, Ministru kabinets par Skujiņa iecelšanu VID vadītāja amatā varētu lemt nākamnedēļ, 12.jūnijā. Ja Skujiņš gūs nepieciešamo valdības atbalstu, viņš šajā amatā tiks iecelts uz pieciem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu