Finanšu ministre: Lēmumu par VID vadītāja izvēli jāpieņem jaunajai valdībai (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lēmums par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja izvēli būtu jāpieņem pēc vēlēšanām jaunajai valdībai, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Pēc viņas teiktā, Valsts kanceleja turpina meklēt personāla atlases kompāniju, sadarbībā ar kuru tiks pārskatīti arī konkursa kritēriji. Jauns konkurss varētu tikt izsludināts jūlija beigās, nosakot pietiekami garu pieteikšanās laiku.

Kā uzskata Reizniece-Ozola, lēmums par jaunā VID vadītāja apstiprināšanu amatā gan būtu jāpieņem pēc 13.Saeimas vēlēšanām jaunajai valdībai, lai kādu kandidātu pirms vēlēšanām neiznīcinātu «sportisku apsvērumu» dēļ.

Kā ziņots, iepriekš par VID vadītāja amata konkursa uzvarētāju pasludinātais Māris Skujiņš atsauca savu pieteikumu.

Jūnijā finanšu ministre un Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis bija vienojušies, ka VID vadītāja amata konkursu varētu tikt izsludināts jūlija sākumā ar nelielām izmaiņām konkursa vērtēšanas komisijas sastāvā un ar citu personāla atlases kompāniju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu