Degvielas cenas atkal kāps (126)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pieaugot pasaules naftas un tās produktu cenām, arī Latvijā turpināsies degvielas cenu kāpums, portālam TVNET sacīja Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas vadītājs Uldis Sakne.

"Ja naftas cenas kāps virs 80 dolāriem par barelu, tad gribot negribot arī Latvijas tirgotāji būs spiesti reaģēt ar cenu kāpumu," viņš teica un atgādināja, ka pasaules nozares līderi jau izteikuši prognozes par naftas cenu virs 90 dolāriem par barelu.

"Vienīgā cerība, ka arī šogad naftas cenās būs vērojama viļņošanās kā pagājušajā gadā," Sakne pauda cerību.

"Dod Dievs, ka ar šo kāpumu būtu sasniegts jau pirmā šā gada viļņa maksimums un cenas kāptu uz leju," viņš atzina.

Tikmēr naftas cenas pasaules tirgū vakar piedzīvoja kāpumu un pietuvojās 84 dolāru par barelu atzīmei. Tas galvenokārt skaidrojams ar pozitīviem Ķīnas enerģijas pieprasījuma datiem un šķidrā kurināmā pieprasījuma kāpumu aukstā laika dēļ.

Atgādināsim, ka pagājušajā nedēļā degvielas cenas Latvijā kāpa divas reizes. Tādējādi litra cena pāris dienās sadārdzinājusies par diviem santīmiem. Patlaban 95.markas benzīns degvielas uzpildes stacijās maksā ap 73-74 santīmiem, bet dīzeļdegvielu var iegādāties par aptuveni 71-72 santīmiem litrā.

Komentāri (126)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu