Pusotru stundu nedarbojās liela daļa maksājumu karšu (35)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tehniskas kļūmes dēļ trešdienas pēcpusdienā vairāk nekā stundu bija apturēti aptuveni 60% no karšu maksājumu termināļiem Latvijā, kā arī paralizēti vairāki bankomāti, apstiprināja maksājumu sistēmu un bankomātu tīkla apkalpojošās kompānijas "First Data" izpilddirektore Baltijas valstīs Zanda Brīvule-Jansone.

(Ar jaunāko informāciju papildināta visa ziņa.)

Avārija tika konstatēta plkst.16.24, savukārt maksājumu termināļu darbību un bankomātu funkcijas izdevies atjaunot plkst.17.42, sacīja Brīvule-Jansone.

"First Data" speciālisti patlaban strādā, lai konstatētu avārijas cēloni, sacīja Brīvule-Jansone, piebilstot, ka speciālisti nepametīs darba vietu, iekams tas nebūs padarīts. Tiek izskatītas vairākas versijas, tostarp kādas datu apstrādes mašīnas sabojāšanās vai nepamanīts programmatūras defekts.

Ceturtdien uzņēmums cer sniegt pilnīgāku informāciju par notikušo.

Nozares pazinēji gan norāda, ka "First Data", visticamāk, nepārsteigsies ar secinājumiem par tiešo avārijas cēloni, jo tas var nevajadzīgi radīt spriedzi attiecīgo iekārtu piegādātājiem vai programmatūras izstrādātājiem, kā arī satraukumu starp līdzīgu sistēmu lietotājiem citviet pasaulē.

"First Data" izpilddirektore atklāja, ka avārija skārusi visus "SEB Bankas" un "Rietumu Bankas" bankomātus Latvijā, kā arī "Sampo" un "Nordea" vienoto bankomātu tīklu Latvijā un Igaunijā.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu