Japānā būs pasaulē augstākais televīzijas tornis (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Japānas galvaspilsētā Tokijā pašlaik vēl celtniecības procesā atrodas televīzijas tornis „Tokyo Sky Tree”, kas šodien ir sasniedzis 601 metra augstumu un līdz ar to ir kļuvis par augstāko televīzijas torni pasaulē. Pēc celtniecības darbu pabeigšanas to papildinās arī antena, kas torņa garumu palielinās līdz 634 metriem.

Pasaulē augstākais televīzijas antenas masts pašlaik atrodas ASV, Ziemeļdakotā, un tā augstākā antena atrodas 628,8 metrus virs zemes. Taču televīzijas tornis Tokijā, kura būvniecība turpinās jau divus gadus, apsteigs arī šo būvi.

Foto: AFP/LETA

Nekustamā īpašuma tirgotāji atzīst, ka dzīvokļi Tokijā, no kuriem jaunais televīzijas tornis ir saskatāms, ir aptuveni par 15-20% dārgāki nekā tādi paši mitekļi, no kuriem šis Tokijas topošais simbols nav redzams.

Jāpiebilst, ka pasaulē augstākā celtne ir tornis „Burj Khalifa”, kas atrodas Apvienotajos Arābu Emirātos. Šī debesskrāpja augstums ir 828 metri. Ēkas 124. stāvā atrodas skatu laukums un āra terase, bet temperatūras starpība starp ēkas pamatni un torņa virsotni ir astoņi grādi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu