Vāc parakstus par Algu iesaldēšanas likuma izstrādi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Sabiedrības iniciatīvu portālā «Manabalss.lv» sākta parakstu vākšana par Algu iesaldēšanas likuma izstrādi. Kā iniciatīvas iesniedzēja norādīta Gunita Upīte.

Iniciatīvas pieteikumā skaidrots, ka tā paredzēta, lai «valdība, tostarp Valsts prezidenta kanceleja, ministri un deputāti, solidarizētos ar tautu».

Upītes ieskatā nepieciešams izstrādāt Algu iesaldēšanas likumu, lai pārvarētu ekonomisko krīzi, kas, viņasprāt, Latvijā joprojām turpinās.

Upīte uzskata, ka likumam būtu jābūt spēkā līdz 13.Saeimas vēlēšanām 2018.gadā ar iespēju likuma darbības laiku pagarināt līdz brīdim, kamēr, piemēram, bezdarba līmenis valstī nebūs augstāks par 6,5%.

«Valsts budžetā naudu lielākoties nodrošina privātais sektors (uzņēmēji), maksājot nodokļus, bet, analizējot 2017.gada budžetu, nākas secināt, ka valsts budžets tiek izlietots nesaimnieciski. Ēnu ekonomikas indekss nerūk, turklāt likvidēto uzņēmumu skaits vislielākais ir tieši 12.Saeimas sasaukumā,» norādīja Upīte.

Viņa pārliecināta, ka Latvijas valdība nav spējusi pierādīt, ka tā var strādāt valsts interesēs un radīt uzņēmējdarbībai labvēlīgu vidi. «Nodokļu slogs aug, birokrātija nesamazinās, valsts budžets tiek izlietots neefektīvi, valsts pārvalde nesamazinās, neskatoties uz to, ka samazinās iedzīvotāju skaits un palielinās nabadzīgo iedzīvotāju skaits,» pauž iniciatīvas autore.

Upīte uzskata, ka šādas iniciatīvas rezultātā tikšot ietaupīti valsts budžeta līdzekļi vairāk nekā 1,5 miljoni eiro, un tos varētu novirzīt tautsaimniecības attīstībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu