Baltkrievija iegādājusies naftu no Irānas; piegādes varētu notikt caur Odesu vai Ventspili

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Yegor Aleyev/TASS/Scanpix

Baltkrievija pirmo reizi iegādājusies naftu no Irānas, un, iespējams, tā varētu tikt piegādāta Baltkrievijai caur Ventspils ostu, aģentūra «Reuters» uzzināja no neoficiāliem informācijas avotiem. Baltkrievijas valsts naftas uzņēmums «Belorusņeftj» no Irānas Nacionālās naftas kompānijas iegādājies 80 000 tonnu naftas, un pirmā krava varētu tikt nosūtīta jau 20.februārī.

Sagaidāms, ka nafta vispirms tiks nogādāta uz Odesas ostu vai Ventspils ostu, bet pēc tam pa dzelzceļu tā tiks vesta uz Baltkrieviju, aģentūrai «Reuters» sacīja informētie avoti.

Minska ir spiesta meklēt alternatīvus naftas iegādes avotus, ņemot vērā konfliktu ar Maskavu saistībā ar parādu par dabasgāzes iegādi. Tādēļ Krievija 2016.gadā samazināja jēlnaftas piegādes Baltkrievijai no plānotajiem 24 miljoniem tonnu līdz 18 miljoniem tonnu.

Tikmēr Krievijas gāzes koncerns «Gazprom» vēsta, ka pērnā gada pirmajos deviņos mēnešos Baltkrievijas parāds par dabasgāzes piegādēm sasniedzis 340 miljonus ASV dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu