Gerhards: Dažas pašvaldības nekaunas pieņemt budžetu ar četrām rindiņām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Austra Helēna Žaggere / LETA

Daudzas pašvaldības iesniedz detalizētus un caurskatāmus budžetus, bet tai pat laikā ir arī budžeti ar četrām rindiņām, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» pauda vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Te ir jautājums, vai iedzīvotāji ir pietiekami prasīgi pret pašvaldību, norādīja ministrs. Viņš uzsvēra, ka iedzīvotājiem ir jāuzdod jautājumi par pašvaldības naudas izlietojumu, gan piebilstot, ka arī ministrija vērš uzmanību uz šiem jautājumiem.

Ministrs arī atsaucās uz kādu nesen tapušu Valsts kontroles atzinumu par situāciju pašvaldībās, kurā cita starpā secināts, ka pašvaldību pakalpojumu organizēšanu ir iespējams un ir nepieciešams būtiski pilnveidot. Bieži vien arī nav pamatota to sasaiste ar iedzīvotāju aktuālajām problēmām, norādīja Gerhards.

Vaicāts, vai ministrija kaut kā vēl iesaistīsies jautājuma risināšanā par pašvaldību mediju izdošanu, Gerhards norādīja, ka ministrija visu laiku ir bijusi iesaistīta šī jautājuma sakārtošanā, tai skaitā ir sniegusi priekšlikumus Kultūras ministrijai. Ir vairāku likumu neatbilstība viens otram, atzina Gerhards, uzsverot, ka pašvaldībām ir jāinformē iedzīvotāji par savām darbībām, tomēr tam jāatrod piemērotākais veids.

«Ja pašvaldības darbs ir pieņemt budžetu ar četrām rindiņām, tad droši vien tā meklē citu veidu kā pastāstīt, kāpēc tas tāds ir [..],» runājot par šo tematu, izteicās Gerhards.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu