"Cosmos" ar panākumiem uzstājas Japānā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Grupas "Cosmos" dalībnieki nupat atgriezušies no Japānas, kur trijos koncertos Kobē un Osakā iepazīstināja ar sevi Japānas mūzikas cienītājus.

Āzijas reģiona publika iepazina "Cosmos" jau 2007. gadā, kad ierakstu kompānija EMI Ķīnā izdeva "Cosmos" mūzikas ierakstu albumu. Taču šī bija pirmā reize, kad "Cosmos" bija iespēja prezentēt sevi klātienē.

"Atšķirības pasaules uztverē varbūt arī ir diezgan lielas starp austrumu un rietumu cilvēkiem, bet tās drīzāk izpaužas sadzīviskās lietās, savukārt muzikāli mēs sapratāmies ļoti labi," savus novērojumus atklāj Jānis Šipkēvics. "Vienā no koncertiem Kobē mēs uzstājāmies kopā ar Kobes filharmonijas kori, kas ir viens no nedaudziem profesionālajiem mūzikas kolektīviem Japānā, un kopā ļoti jauki varējām izpausties gan latviešu, gan japāņu mūzikā."

Arī publikas attieksme pret "Cosmos" Japānā bija ļoti pozitīva: "Publikas sākotnējā piesardzība un tāda vērojošā atturība salūza zem podiņa un vāciņa svara, un koncerta beigās jau publika uzvedās kā jebkurā Eiropas zemes koncertā," atceras Reinis Sējāns.

"Katrā ziņā publika viņiem dotus uzdevumus uztver ar ļoti lielu atbildību - ja viņiem lūdz kaut ko klapēt līdzi, viņi tik tiešām to dara visi un visas dziesmas garumā, un pat tad, ja ritms jau sen ir nomainījies," stāsta Andris Sējāns.

Pēc veiksmīgajiem koncertiem Kobē un Osakā "Cosmos" saņēma ielūgumu nākamajā gadā dziedāt arī Japānas galvaspilsētā Tokijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu