Otrā diena: pūtēju finālskate, deju lielkoncerts un burziņš Vērmanītī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Skolēnu dziesmu un deju svētku otrajā dienā (7.07) - pūtēju orķestru finālskate, mūsdienu deju lielkoncerts «Te mēs es@m», «Burtiski burvīgs burziņš» Vērmanes dārzā, kā arī deju lieluzveduma «Līdz varavīksnei tikt» mēģinājumi Daugavas stadionā.

No plkst. 10:00 Lielajā Ģildē notiks pūtēju orķestru finālkonkurss, kurā piedalīsies 23 pūtēju orķestri no visas Latvijas. Pūtēju orķestru sniegumu vērtēs starptautiska žūrija, kuras sastāvā ir Ots Kasks (Ott Kask, Igaunija), Helēna Sinisalo (Helena Sinisalo, Somija), Kazis Daugela (Kazys Daugela, Lietuva), Jānis Retenais un Guntis Kumačevs. Pūtēju finālkonkurss ir bezmaksas pasākums, uz kuru ir aicināts jebkurš interesents.

Ieskatu pūtēju orķestru finālkonkursā varēs gūt arī lietotnē LMT Straume un vietnē straume.lmt.lv.

Plkst. 12:00 un 19:00 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks mūsdienu dejas lielkoncerts «Te mēs es@m», kura mākslinieciskā vadītāja ir Edīte Ābeltiņa, režisors Valters Sīls un scenogrāfe Ieva Kauliņa. «Šis koncerts zināmā mērā ir eksperiments. Ja līdz šim mūsdienu deja svētkos tika pārstāvēta koncertos, kurā katrs kolektīvs izpilda savu deju, tad šoreiz – visi kolektīvi vienosies vērienīgā dejas uzvedumā. Koncertā būs iespēja novērtēt mūsdienu dejas dažādību un to unikālo kultūras pasauli, kurā darbojas daudzi bērni. Mēģināsim apvienot arī mūsdienu tehnoloģijas un deju – uz skatuves bērni darbosies gan ar telefoniem, gan planšetēm,» stāsta režisors Valters Sīlis. Uzvedumam speciālu mūziku ir uzrakstījusi grupa «Instrumenti», kas arī paši muzicēs koncertos.

Gatavojoties svētkiem, vienā no koncerta kopmēģinājumiem Rīgā, dalībnieki rīkoja zibakciju, pārsteidzot Rīgas sabiedriskā transporta pasažierus – skat.video:

Plkst.21:20 mūsdienu deju lielkoncerts būs skatāms arī LTV 1, bet tiešraidē koncerts un tā aizkulises būs skatāmas lietotnē LMT Straume.

7. jūlijā sāks darboties «Burtiski burvīgs burziņš» Vērmanes dārzā, kurā ikvienu gaida piedzīvojumi, satikšanās un pārsteigumi. Tajā piedalīsies plašs dalībnieku spektrs, kas apver visdažādākās interešu izglītības izpausmes. Burziņā būs iespēja vērot burvīgus koncertus, piedalīties radošajās darbnīcās, vides spēlēs, sadancošanās, sadziedāšanās, rotaļās. Ienākot jebkurā brīdī Vērmanīti, ikviens varēs atrast ko sev interesantu, izjust dziesmu un deju svētku gaisotni, pat darba dienas pusdienlaikā. Katras dienas burziņa programmu var atrast svētku mājas lapā dziedundejo.lv sadaļā PROGRAMMA. Ieeja – bezmaksas.

Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam, tajos piedalīsies ap 37 890 dalībnieku. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus rīko Valsts izglītības satura centrs, atbalsta lieldraugi Swedbank un Kārums, kā arī atbalstītāji Latvijas Mobilais Telefons (LMT), Latvijas valsts meži, Valsts kultūrkapitāla fonds, Latvenergo, Latvijas dzelzceļš, Statoil un Moller Auto lidosta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu