Orhans Pamuks muks uz Goa (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

2006.gada Nobela prēmijas literatūrā ieguvējs turku rakstnieks Orhans Pamuks tikšanās laikā ar saviem lasītājiem Mumbajā pavēstījis, ka savu jauno romānu nolēmis uzrakstīt Goa, ziņo "Indian Express".

57 gadus vecais Pamuks atklāja, ka, līdzīgi kā viņa citos darbos, galvenie notikumi risināsies Stambulā un tā galvenā tēma būs ielu tirgotāju dzīve. Turklāt Pamuks apstiprināja iepriekš presē izskanējušās baumas, ka viņu un 38 gadus veco indiešu rakstnieci, "Bukera" prēmijas laureāti Kiranu Desai saista romantiskas attiecības.

Pamuks atklāja, ka ar Desai iepazinies laikā, kad rakstījis romānu "Nevainības muzejs" (Masumiyet Müzesi). Rakstnieks iecerējis ar iemīļoto doties uz mazāko Indijas štatu Goa, lai savas jaunās mūzas klātbūtnē radītu jaunu romānu.

Pamuks ir pazīstamākais turku mūsdienu literāts gan pašā Turcijā, gan ārvalstīs. Vienlaikus viņš zināms arī kā politisks dumpinieks, kurš aicinājis savu valsti atzīt, ka Pirmā pasaules kara laikā turki nogalinājuši miljonu armēņu, aizstāvējis Turcijas kurdus un vairākkārt saukts pie tiesas par "turciskuma nomelnošanu".

Pamukam nākuši klajā astoņi romāni, kas ļauj izprast, kā Turciju ietekmē atrašanās starp Austrumiem un Rietumiem un kāda plaisa šai zemē pastāv starp konservatīvajām reliģiskajām aprindām un rietumnieciski orientēto laicīgo sabiedrības daļu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu