Grāmatu maiņas punktā liela rosība (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

"Latvijas grāmatu izstādē 2010", gūstot negaidīti lielu atsaucību, grāmatu maiņas punktā četru dienu laikā vairāk nekā 8000 grāmatu atrada sev jaunus īpašniekus, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības "BT1" mediju koordinatore Inese Libere.

"Pērn izstādē jaunus īpašniekus atrada vairāk nekā 3000 uz maiņas punktu atnestas grāmatas, bet šis gads pārspēja pat mūsu visdrosmīgākās cerības. Šogad vēlme dot un iegūt kādu interesantu grāmatu bija milzīga," stāsta "Latvijas grāmatu izstādes" projekta vadītājs Valts Jirgensons.

"Grāmatas ir viena no svarīgākajām kultūras vērtībām, un lasīšanas paradumi nav mainījušies arī krīzes laikā,"

izstādes atklāšanā sacīja kultūras ministrs Ints Dālderis (TP). Kultūras ministrs pauda prieku par grāmatas maiņas stendu Ķīpsalā, jo patlaban ne katram ir iespēja iegādāties grāmatas, bet personiskā attieksme un grāmatas dāvinājuma fakts ir ļoti svarīgi, jo dod iespēju iegādāties, izlasīt un dāvināt šo grāmatu tālāk citiem.

Pateicoties "Latvijas grāmatu izstādes 2010" maiņas punkta interesantu lielajai atsaucībai, starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1" nākamo grāmatu maiņas punktu iecerējusi organizēt jau pēc diviem mēnešiem - izstādē "Bērnu pasaule 2010", kas notiks no 7.maija līdz 10.maijam. Šis grāmatu maiņas punkts tiks veltīts bērnu grāmatu tematikai.

Grāmatu maiņas punkts izstādē ir jau tradīcija, kas ikvienam apmeklētājam palīdz atrast sen kārotu grāmatu, uz izstādi atnesot jau izlasītu vai sev vairs nevajadzīgu lasāmvielu. Grāmatu maiņas punkta piedāvājumā lielu ieguldījumu šogad sniedza Rīgas Centrālās bibliotēkas Repozitārija apmaiņas fonds - aptuveni 1000 grāmatas.

"Latvijas grāmatu izstāde" notika no 25. līdz 28.februārim Ķīpsalā. Izstādes apmeklētāji četras dienās varēja baudīt autoru priekšlasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos, tikties ar ievērojamiem rakstniekiem, aplūkot daudzveidīgu grāmatu ekspozīciju, iepazīties ar izdevniecību jaunumiem un iegādāties grāmatas par īpaši izdevīgām izstādes cenām. Izstādi organizēja starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1" sadarbībā ar Latvijas Grāmatnieku ģildi.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu