Publiskos Filipa Dika vīzijas (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: philipkdick.com

2011.gadā tiks publicēts pirmais no diviem populārā amerikāņu rakstnieka Filipa Dika (Philip K. Dick) sējumiem "Filipa Dika Ekseģēze" ("The Exegesis of Philip K. Dick"), ziņo "The New York Times".

1970.gados zinātniskās fantastikas autors sācis redzēt halucinācijas, kuras pats uzskatījis par reliģiskām vīzijām. Visu redzēto rakstnieks pierakstījis un centies atšifrēt, kopumā radot 8000 lappušu biezu apcerējumu "Ekseģēzi" (Svēto Rakstu (parasti Bībeles) interpretācijas mācība).

Par gaidāmā izdevuma redaktoriem izraudzīti Filipa Dika daiļrades pētniece Pamela Džeksone (Pamela Jackson) un rakstnieks Džonatans Letems (Jonathan Lethem). Kā atklāj Letems, "Filipa Dika Ekseģēze" bija paša rakstnieka filosofiskā laboratorija.

Katrs no diviem sējumiem būs 350 lappušu biezs. Pirmā daļa izdevniecības "Houghton Mifflin" apgādā tiks izdota 2011.gadā, otrā - 2012.gada rudenī. "Houghton Mifflin" iegādājusies arī tiesības uz citiem Dika darbiem, kurus plāno publicēt 2011.gadā.

Filipas Diks ir tādu populāru darbu autors kā "UBIK", "Vai androīdi sapņo par elektriskām aitām?" ("Do Androids Dream of Electric Sheep?") u.c. Vairāku darbu motīvi izmantoti dažādās kino filmās (Ridlija Skota (Ridley Scott) filmā "Pa asmeni skrejošais" ("Blade Runner"), "Īpašais ziņojums ("Minority Report") u.c.)

Diks nomira 1982.gadā 53 gadu vecumā.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu