Grāmata: "Einšteins. Viņa dzīve un visums" (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecība "Dienas Grāmata" laidusi klajā autora Valtera Izaksona (Walter Isaacson) biogrāfisko darbu "Einšteins. Viņa dzīve un visums" (Einstein: His Life and Universe).

Alberts Einšteins ir viena no dižākajām mūsu laikmeta ikonām. Izspūrušo matu oreols, mirdzošās acis, pievilcīgā cilvēcība un neparastais spožums padara viņa seju par simbolu un vārdu ― par sinonīmu ģēnijam.

Pirmajā pilnīgajā biogrāfijā, kopš kļuvuši pieejami visi Einšteina dokumenti, autors Valters Izaksons ne tikai skaidro, kā darbojās šis izcilais prāts, bet arī sniedz brīnišķīgu ieskatu viņa atklātajā Visumā un paša atklājēja personībā.

1905. gadā, strādājot vienkārša ierēdņa amatā Šveices patentu birojā, Einšteins uzrakstīja četrus darbus, kas fizikai piešķīra jaunu nozīmi. Viņa panākumu pamatā bija šaubas par vispāratzīto gudrību un izbrīns par noslēpumiem, kas citiem šķita ikdienišķi. Tas viss padarīja viņu par dumpinieku, kas ar cieņu izturas pret dabas harmoniju, par cilvēku, kam iztēle un gudrība piemīt pareizās proporcijās, lai pārvērstu cilvēku izpratni par Visumu.

Ne jau ar racionālā prāta palīdzību es nonācu pie Visuma pamatlikumu izpratnes.

Alberts Einšteins

"Einšteins. Viņa dzīve un visums"
"Einšteins. Viņa dzīve un visums" Foto: publicitātes

Dr. Phys. asoc. prof., LZA korespondētājloceklis Andris Muižnieks

"Būtiski, ka autors izmantojis līdz šim nepieejamus materiālus. Viņš ticis galā gan ar [Einšteina] biogrāfiju, gan nozīmīgu fizikas atklājumu aprakstīšanu. Šo biogrāfiju ir prieks lasīt, tā atkal atdzīvina dižāko no fiziķiem."

Marijs Gells-Manss, 1969. gada Nobela prēmijas fizikā laureāts

Šī grāmata paveic apbrīnojamu darbu, ļaujot saprast zinātni un atklāt cilvēka personību.

Silvestrs Džeimss Geitss, jun., Merilendas Universitātes fizikas profesors

"Izaksons stāsta ne tikai par prātu un iespējams, dižāko divdesmitā gadsimta mūžu, bet arī par personību, kas ir tikpat nepilnīga kā citi cilvēki, un kļūdās tāpat kā mēs."

Džozefs Dž. Elliss, Founding Brothers:The Revolutionary Generation autors

"Einšteins. Viņa dzīve un visums"
"Einšteins. Viņa dzīve un visums" Foto: publicitātes

Amirs D. Acels, The Boston Globe

"Izaksons ieved lasītāju ģēnija dzīvē caur vēstulēm, anekdotēm, citātiem un humoru. [..] Viņš pamanījies grāmatu par zinātni padarīt tikpat aizraujoši lasāmu kā labu romānu."

San Antonio Express-News

Rūpīgi izstrādāta un drošticama biogrāfija. Nevar kļūdīties, to lasot vai mācoties no tās.

The Washington Post Book World

"Jauna biogrāfija, kas piedāvā bagātīgu pārskatu par enerģiju, masu un gaismu līdzvērtīgās daļās. [..] Izaksonam godu dara tas, ka mulsinošie fizikas koncepti pārstāstīti valodā, kas ir lasītājam saprotama."

Christian Science Monitor

Valters Izaksons

Valters Izaksons ir Aspenas institūta prezidents. Viņš ir bijis CNN priekšsēdētājs un direktors, kā arī žurnāla Time atbildīgais redaktors, kā arī sarakstījis vairāku slavenu cilvēku biogrāfijas.

No angļu valodas tulkojusi Sandra Rutmane.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu