Iznākusi Liānas Langas dzejas klausāmgrāmata

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecība "Apostrofs" sērijā "Autora balss" klajā laidusi klausāmgrāmatu CD formātā - Liānas Langas dzejoļu izlasi "Es pēkšņi atmodos no dziļa miega", informēja apgādā.

Klausāmgrāmatā autores lasījumā dzirdami dzejoļi no krājumiem "Iepūt taurītē, Skorpion!" (2001), "Antenu burtnīca" (2006) un "Vilkogas" (2010). Kopā izlasē dzirdami 34 dzejoļi.

Izdevuma bukletā publicētajā esejā dzejnieks Edvīns Raups raksturo autores daiļradi: "Liānas Langas dzejā parastā, haotiskā ikdienas vide piepeši iegūst noteiktas koordinātes, visuma aukstajā telpā ieplūst silta, spēkā mutuļojoša dzīvības dvaša, kas satver aiz matiem eksistences jēgu un velk laukā, velk šurp, glābj.

Langas poētiskās pasaules tekstuālajai ritmikai piemīt milzīgs spēks, kas līdzīgi atvaram sagrābj tevi un rauj iekšā,

lai tad - izskolotu, apmācītu - palaistu ganīties sulīgu metaforu pļavās, kur katrs vārds, šķiet, atkal ir atguvis pirmatnējo nozīmi un pārgalvīgi un pārliecinoši drasē pa urbanizētas vides izaicinošo pasauli."

Liāna Langa (1960) ir četru dzejas grāmatu autore - "Te debesis, te ciparnīca" (1997), "Iepūt taurītē, Skorpion!" (2001), "Antenu burtnīca" (2006), "Vilkogas" (2010). Publicējusi ceļojumu esejas grāmatā "Es varēju nesteigties" (2008). Saņēmusi Dzejas dienu balvu (1998 un 2006) un Literatūras gada balvu (2001).

Iznākusi Liānas Langas dzejas klausāmgrāmata
Iznākusi Liānas Langas dzejas klausāmgrāmata Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu